Officiële opening Gasthuishoeve voor de deur

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De eerste weken zijn veelbelovend. Er wordt al prat gepraat over de Gasthuishoeve. In Sint-Oedenrode en daaromheen. Dat is nou precies waar Eric van den Hurk – de grondlegger van het streekbelevingscentrum – op hoopte. Met hem hovenier Twan Brinkman en cateraar Daan van Zoggel. Met drieën vormen ze de belangrijke as.

Officieus is de Gasthuishoeve al geopend. Officieel nog niet, daarom gaat dat komend weekend gebeuren. Het is niet opzienbarend dat het belevingscentrum aan de Liempdseweg zaterdag en zondag open is, want dat is het normaal ook. Echter is de invulling anders. Er zal van alles te beleven zijn. Diverse demonstraties en natuurlijk is er muziek en kunnen kinderen zich vermaken. De belangrijkste basisingrediënten zijn er ook klaar voor; de prachtige beleeftuin, de uitgebreide streekmarkt en de smaakvolle lunchgelegenheid.
De vele gasten kunnen komend weekend zien hoe de puzzelstukjes van Eric van den Hurk in elkaar zijn gevallen. Een goede cateraar vond de boomkweker in Daan van Zoggel van Van Zoggel complete catering. Hij weet van wanten, is gepokt en gemazeld in de horeca. Een mooi voorbeeld is het feit dat hij eigenaar is van tapasrestaurant ‘t Pakhuyzz in Schijndel. Hij zag de Gasthuishoeve als uitdaging en greep die met beide handen aan. Dat geldt ook voor Twan Brinkman. Zijn gelijknamige hoveniersbedrijf richtte op prachtige wijze de showtuin in. De Ollander ziet het zelf als een ideaal uithangbord voor zijn onderneming. Daar maakt hij gretig en terecht gebruik van. Eric zelf overziet het geheel en regelt heel veel achter en voor de schermen. Voor hen staat een mooi weekend voor de deur wat de opmaat moet worden voor een nog drukkere periode.