Afbeelding

"Door slim te werken kunnen we ons meten met de groten"

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Het Rooise logistieke bedrijf Van Kaathoven Groep is in de landelijke lijst van particuliere afvalstoffeninzamelaars gestegen naar plaats drie. Het Rooise bedrijf haalt in vijftien gemeenten bij bijna 106.000 huishoudens het huisvuil op. Dat vermeldt het Afval! Jaarboek 2014.

“Wij zamelen momenteel in vijftien gemeenten huishoudelijk afval in. In acht gemeenten, waaronder Sint-Oedenrode, doen we dat met een 3 in 1 systeem (“1 stop collecting”). Dat noemen we ook wel driekamervoertuigen. Dit systeem is nog steeds uniek in Nederland en waarschijnlijk ook ver hierbuiten”, vertelt Rob van Kaathoven. Hij is directeur bij de Van Kaathoven Groep. “In de overige zeven gemeenten zamelen we met tweekamervoertuigen in. Minder rondrijden en dus meer tegelijkertijd ophalen”.

Van Kaathoven haalt al vele jaren het huisvuil op in onze eigen gemeente, maar ook in Sint-Michielsgestel, Bladel, Bergeyk, Oirschot, Reusel- De Mierden, Eersel, het Westbrabantse Zundert en zelfs in het Noord-Limburgse Mook en Middelaar zijn de wagens van Van Kaathoven een vertrouwd gezicht.

Sinds het begin van dit jaar zijn daar nog eens de zes gemeenten in het Land van Cuijk bij gekomen. Met de adressen in de gemeenten Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis, komt Van Kaathoven nu bij bijna 106.000 gezinnen langs de deur om het afval op te halen.

“Wij hebben onze derde plaats op deze lijst weten te pakken doordat we meerdere stromen tegelijkertijd inzamelen en ons gespecialiseerd hebben in het zogenaamde diftarsysteem. Bij dat systeem betalen de inwoners voor het daadwerkelijk aangeleverde afval. In Sint-Oedenrode hebben we daarvoor het meest uitgekiende systeem. Er zit een weegsysteem op de auto en een chip in elke container. Hierdoor wordt niet alleen het aantal ledigingen, maar tevens het aantal kilo’s geregistreerd. Hoe minder afval er aangeleverd wordt hoe minder een huishouden betaalt”, zo sluit Van Kaathoven af.