Afbeelding

'Pop & Co fest' het Rooise antwoord op Paaspop

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Een gratis toegankelijk festival met tien bands. Dat is hetgene dat komende zondag in Mariëndael wordt geboden. De bandjes bestaan zonder uitzondering uit jonge en vooral enthousiaste muzikanten. Allemaal, zonder uitzondering, volgen ze les bij MIK, maar dat wil niet zeggen dat het beginners zijn. Onder leiding van docent Cornelis Lievense bereidden ze zich het afgelopen jaar voor op het 'Pop & Co 'fest, dat zondag om 14.00 uur begint en tot 21.00 uur zal duren.

“In Schijndel hebben ze Paaspop, maar hier in Sint-Oedenrode willen we met het 'Pop & Co fest' ook iets neer gaan zetten dat minstens net zo mooi wordt”. Aan het woord zijn Nienke Meulenbroeks en Gijs de Wilt. Nienke is locatieregiseur van MIK in onder andere Sint-Oedenrode. Gijs is voorzitter van de 'Stichting Mariëndael'. Nienke en Gijs zijn twee van de organisatoren die tekenen voor het Pop & Co fest van komende zondag.

Van alle MIK-locaties
De tien bandjes die optreden hebben het afgelopen jaar op alle locaties van MIK gerepeteerd. Drie van hen oefenden in Mariëndael, de andere zeven op de andere locaties van MIK. “Maar er is maar één festival en dat is hier in Mariëndael”, vertelt De Wilt”.

“'Pop & Co' is en bandcoachingsproject voor voornamelijk jonge muzikanten”, legt Nienke uit. “Het doel is om jonge muzikanten, die graag in een band willen spelen, mogelijkheden te bieden om samen op te treden. Daarbij is niet alleen het maken van muziek van belang, al is dat natuurlijk wel het belangrijkste. Maar ook de promotie rondom de band zijn aspecten die we bij 'Pop & Co' belichten. Je kunt dan denken aan foto's, video en natuurlijk Facebook”, zo vervolgt Nienke.

Wisseling van de seizoenen
Het 'Pop & Co fest' is voor de muzikanten de afsluiting van het cursusjaar, maar voor Mariëndael is het festival het begin van het buitenseizoen. Ook voor Pop & Co is het de eerste keer dat het festival buiten plaatsvindt en ben nou eerlijk, Pinkpop en Lowlands zijn toch ook altijd buiten.

Covers en eigen werk
Max, Tijs, Malou, Edward en Toby vormen samen de band 'Div Brian'. Sinds bijna een jaar oefenen ze elke woensdagavond in Mariëndael. Cornelis Lievense is hun docent. 'Div Brian' speelt niet alleen covers, maar ze hebben ook geleerd om bestaande muziek opnieuw te arrangeren en komende zondag spelen ze zelfs een nummer dat ze helemaal zelf hebben geschreven.

Div Brian zal het festival openen. Dat ze de aftrap hebben vinden de merendeels uit Sint-Oedenrode afkomstige leden van de band niet erg. “We krijgen een vol uur om te soundchecken en bovendien is het bij de eerste band meestal nog niet zo druk”, concluderen de muzikanten. Daar kunnen de lezers van DeMooiRooiKrant verandering in brengen! Meer informatie kunt u vinden op popenco.nl