Winty te sterk voor KV Nijnsel

Roois nieuws
Met de nummers 1 en 2 tegenover elkaar was het voor Nijnsel erop of eronder. Wie vandaag met winst het veld zou verlaten zou een goede stap maken richting het kampioenschap. De vorige ontmoeting eindige in een 10-10 gelijkspel, het was voor de dames van KV Nijnsel duidelijk dat ze de winst niet zomaar zouden krijgen.

KV Nijnsel kreeg een paar goede kansen, maar het was Winty die de score opende. Myrna Foolen bracht met een afstandschot de stand gelijk. Nog in dezelfde minuut zorgde Anne Sijbers voor de voorsprong door een mooie omdraaibal af te ronde. KV Nijnsel kon niet lang van deze stand genieten. Een lange tijd bleef de 2-2 op het scorebord staan. Opnieuw kwam KV Nijnsel voor, Myrna Foolen ronde beheerst een korte kans onder de korf af. Maar zoals eerder in de wedstrijd kon KV Nijnsel deze voorsprong niet lang vasthouden. Anne Sijbers zorgde nog voor de aansluittreffer, maar het was Winty die het initiatief nam en haar kansen goed benutten. KV Nijnsel moest gaan rusten met een 4-6 achterstand.
Coach Fred van Oekel was duidelijk, de vele kansen moesten verzilverd worden. Maar het was Winty die direct naar rust raak schoot. Na 10 minuten spelen keek Nijnsel al tegen een 4-9 achterstand aan. De spanning leek even terug te komen door twee afstandschoten van Sandra Verhagen en Nicole de Koning. Maar Winty was feller en nauwkeuriger in het afronden van kansen. Nijnsel verliet het veld met een 6-14 nederlaag en het kampioenschap is hiermee verkeken.
Doelpunten: Myrna Foolen, Anne Sijbers (2x), Sandra Verhagen en Nicole de Koning (1x).