Odisco 1 verliest ondanks goede tweede helft

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag speelde Odisco de inhaalwedstrijd tegen Dos uit Asten. Gezien de stand op de ranglijst is winst in de laatste drie wedstrijden eigenlijk een must.

Odsico startte niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Dos nam een 1-0 voorsprong, maar door een prima vrije worp variant werd al snel de gelijkmaker binnen geschoten. Vanaf dat moment kon Dos uitlopen. Niet omdat de Ollandse dames heel veel fouten maakten maar meer omdat er, in de gehele eerste helft, aanvallend te weinig beweging was. Dos liep uit naar 6-1 alvorens de Ollandse dames weer twee maal tegen wisten te scoren. Het slotakkoord was voor Dos wat een ruststand van 8-3 op de borden bracht.

In de rust is aangegeven dat er mee beweging nodig was en meer brutaliteit in de ploeg moest komen. Dit was direct na rust goed zichtbaar. Jammer genoeg werd een prachtige aanval niet omgezet in een doelpunt maar de toon was gezet door Odisco. Met meer durf in het spel werd Dos meer en meer in het nauw gedreven. De afronding liet in de 2e helft wat te wensen over maar er werden voldoende kansen afgedwongen, doordat er meer variatie in het spel kwam. Ondanks de aanvalsdrift leidde dit niet tot de gewenste inhaalrace.. Dos was net wat verder op bepaalde momenten en wist uiteindelijk met 13-7 de wedstrijd te winnen. Toch mogen de Ollandse dames kijken op een goede 2e helft die voldoende perspectieven biedt voor de laatste 2 wedstrijden. In deze wedstrijden zal Odisco alles uit de kast moeten halen om degradatie af te wenden. Te beginnen op zondag 11 mei als, in Loosbroek, gespeeld wordt tegen naaste concurrent Korloo.