Sjef van den Berg wint brons in Shanghai

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Dinsdagmiddag is bij de Rozelaer geschoten voor de competitie. Deze week was de winnaar Antoon Vervoort met een score van 219. Verdere uitslag :Jan Gordijn 216, Jan van Erp 210, Antoon Hermes 203, Wim Boonstoppel 186, Ron Spijker 185 en Jan Lathouwers 131.

Op vrijdagavond is er op de club een face-to-face wedstrijd geschoten met zowel de jeugdschutters als de senioren. Na een kwalificatieronde om de rangorde te bepalen wordt de wedstrijd vervolgd met finalerondjes tegen een directe tegenstander. Er gingen 16 schutters door naar de finaleronden (4). Dit was de eerste wedstrijd uit een serie van drie. Er is een beker beschikbaar gesteld voor zowel de jeugd als de senioren. De winnaar van de avond was Piet van den Berg. De overige schutters van hoog naar laag: Jan van Bergen, William Huyberts, Antoon Vervoort, Jan Gordijn, Simon Boersbroek, Mart Verhoeven, Mark Kuys, Jan van Erp, Frans van de Braak, Daan Martens, Teun Martens, Toon Hermes, Jos van der Veer, Bram Kuys, Simon Roumen, Michael Moonen, John van Mulukom, Agnes Vissers en Jos van den Berg.
Op woensdag heeft de jeugd van Ontspanning de vierde wedstrijd voor de crocuscup geschoten. De resultaten waren: Floris Mesu 183 (8x7), Martijn de Kok 192 (4x7), Bram Kuys 156 (3x7), Simon Boersbroek 180 (4x7), Dione Mesu 177 (7x7), Remco Boleij 98 (5x7), Teun Martens 174 (5x7), Dani Hobbelen 133 (6x7), Lotte Steijaert 155 (5x7), Roos Staals 153 (4x7), Thomas Mesu 116 (3x7), Tim Hulsen 108 (5x7), Simon Roumen 73 (1x7) en Luc van de Klok 96 (6x7). Martie Verhoeven heeft op zaterdag geschoten bij het Schijndels Kampioenschap. Met een score van 238 punten wist hij de vijfde plaats te bemachtigen.
Sjef van den Berg heeft vorige week in Shanghai (China) de eerste worldcup van dit jaar geschoten. Met een zeer hoge score van 669 punten stond hij na de kwalificatieronde op de eerste plaats. In de 16e finale kwam hij tegenover een Japanse schutter niet in zijn ritme en Sjef verloor deze wedstrijd met 1-7. Hij eindigde op de 17e plaats.
Met het team gingen zij als 7e geplaatst naar de finales. In de eerste rondes versloegen zij de Russen en de Spanjaarden. In de halve finale troffen zij het Australische team. De Australiërs wisten hier de winst te pakken. In de bronzen finale moest Nederland aantreden tegen Oekraine. Door sterk te schieten wist Nederland deze wedstrijd te winnen met 6-2 en zodoende de bronzen medaille te veroveren. Op maandagavond hebben de Vrienden van Pieter Breugel hun clubavond. Op dinsdagmiddag heeft de Rozelaer haar clubmiddag. Vrijdagavond is de clubavond voor de senioren en wordt de 1e F2F tussen de jeugd en de senioren geschoten. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond.