Boskant verzekert van nacompetitie

Sint-Oedenrode - Door een 0-2 overwinning op NLC’03 is Boskant 1 op de 2e plaats geëindigd in de 4e klasse H. Daardoor neemt Boskant minimaal de 1e periode over van FC Uden. Bovendien is er nog kans dat Boskant winnaar wordt van de 3e periode.

Een uitstekend resultaat voor het team en voor trainer Henry van Wanrooij die in z’n eerste jaar bij de club dus al meteen een prijs binnenhaalt. Er staat weliswaar nog één wedstrijd op het programma, maar alle aandacht is nu al gericht op de nacompetitie!
En dan de wedstrijd zelf. Boskant had deze middag duidelijk het betere spellen en creëerde ook een aantal goede kansen. In de 34e minuut leek de 0-1 in de maak, maar een inzet van Maikel Merks eindigde op de vuisten van NLC doelman Thomas Fransen. Op slag van rust viel de treffer wel. Na een vloeiende aanval was Pieter van de Warenburg de afmaker: 0-1.

Na de theepauze ging de thuisclub wat nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Enkele kleine kansjes leverde dat ook op, maar de Boskant verdediging, met doelman Erwin Brouwers als betrouwbare sluitpost, gaf geen krimp. Aan de andere zijde kreeg Boskant een aantal fraaie mogelijkheden op de 0-2. In de 65e minuut was Pieter opnieuw aanzet. Z’n kopbal, na een loepzuiver voorzet van Ron van Uden, had echter te weinig kracht. In de 73e minuut had hij meer succes. Na een vlotlopende aanval was Ron opnieuw de aangever. Deze keer behield Pieter het overzicht en plaatste de bal, vrij voor doelman Fransen, strak tegen de netten: 0-2. Daarmee was de wedstrijd gelopen. In de 82e minuut had invaller Brett Veldkamp zelfs de 0-3 op de schoen, maar de voorzet van Pieter werd door hem van dichtbij naast geschoten.
Aanstaande zondag speelt Boskant 1 haar laatste wedstrijd, thuis tegen Ollandia 1. Boskant kan vrij voetballen, Ollandia is nog volop in de strijd voor klassenbehoud. Het zou er best eens kunnen gaan spannen op sportpark De Scheken!