KV Rooi 1 verslaat Flamingo's 1

KV Rooi begon sterk aan de wedstrijd, maar helaas was het Flamingo's die de score opende. Direct daarna was het Ilse van den Bosch die van afstand wist te scoren voor KV Rooi. Daarna was het Elise van der Ploeg die haar wegtrekballetje keurig in de korf gooide.

Hiermee stond de stand op 1-2. KV Rooi leek zich aan te passen aan het niveau van de tegenstander en zette rommelige aanvallen op. De dames konden het eigen spelletje niet vinden en er werden veel fouten gemaakt. Hier wist Flamingo's uiteindelijk gebruik van te maken, door de stand gelijk te brengen. Maar gelukkig was daar net voor rust Maartje van Aarle die haar doorloopval in het mandje legde. De ruststand was hiermee 2-3 in het voordeel van KV Rooi.

In de rust werd duidelijk dat er snel iets veranderd moest worden door KV Rooi en dat ze moesten gaan overheersen. Deze taak leek het team direct uit te voeren en was het Rachel Heijmans die vanuit een doorloopbal wist te scoren. Hierop volgde Marlou Schoenmakers met een afstandschot en een doorloopbal, 2-6. Dit ging nog even door want ook Ellen Hulsen wist 2x te scoren. Dit deed zij vanuit een doorloopbal en een keurig uitgespeelde wegtrekbal, 2-8. Daarna was het Flamingo's die ook nog van zich liet horen met een doelpuntje. KV Rooi was fel en liet het hier dus niet bij zitten en wist hier snel op te reageren, Sanne Hulsen wist haar verdiende vrije worp keurig af te ronde en bracht daarmee de stand op 3-9. Ook in de laatste minuten liet KV Rooi goed korfbal zien en wisst Maartje van Aarle nog eens te scoren voor KV Rooi met een kort kansje. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd kwam van invalster Anouk Brus, ook vanuit een korte kans. Dit bracht de eindstand op 3-11. KV Rooi heeft zich de tweede helft goed herpakt en een mooi potje korfbal laten zien. KV Rooi 1 bedankt het publiek en haar reservespeelsters Sanne Kuijpers, Anouk Brus en Dorenda van Liempd.
> Op zondag 11 mei speelt KV Rooi 1 uit tegen Princes Irene om 13.00u.