Rhode pakt belangrijk punt in blessuretijd

Roois nieuws
Al een aantal keren dit seizoen moest Rhode de punten in de slotfase alsnog cadeau doen. Zondag was het een keer andersom. In de blessure tijd werd uit een scrimmage na een vrije trap, de overigens verdiende, 1-1 in het net geprikt.

Avanti begon met veel inzet aan de wedstrijd. In de 20e minuut kwamen zij dan ook op voorsprong. Een steekpass van van Heeswijk werd door van Weert opgepikt en afgewerkt. Rhode speelde op zich niet slecht en had voorin ook weer wat meer dreiging dan in de laatste weken, maar echte kansen kwamen er toch niet.
In de 2e helft ging Rhode steeds beter spelen en zette Avanti onder druk. Er kwamen langzamerhand ook wat kansen. Een voorzet van Simon vd Wetering had meer verdiend. Ook een actie van Kyron Brus leek gevaarlijk te worden, maar een verdediger van Avanti trok aan de noodrem. In de 6e minuut van de blessuretijd gebeurde het toch nog. Een vrije trap werd in eerste instantie gestopt, maar er stonden uiteindelijk 6 Rhode aanvallers klaar om de bal er in te tikken en het was Joep van de Mortel die de dik verdiende 1-1 op het scorebord kon laten zetten.
Door het gelijke spel zijn de degradatiezorgen voorbij, maar ook de kans op nacompetitie voor promotie is verkeken.
A.s. zondag kan Rhode dus vrijuit spelen tegen Festilent dat nog wel midden in de degradatieperikelen verwikkeld is. Voor meer info zie: www.rhode.nl.