Halfvastenspektakel: binnen en buiten genieten

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - CV ’t Skrothupke weet wel hoe het een feestje moet bouwen. Afgelopen weekend hield de vereniging met succes een Halfvastenspektakel in café Oud Rooij en op de Markt. Door het lekkere weer werd het een binnen- en buitenfestijn.

Op vrijdagavond begon ’t spektakel met een oer-Hollandse avond met optredens van Jean Knipping en Gert-Jan Wels. Zij brachten er goed de stemming in en het voornamelijk uit jeugd bestaande publiek genoot met volle teugen. Op de zaterdagavond was het wederom tijd voor de traditionele Skrotavond met geweldige optredens van o.a. Bertje Bauer en Marianne Weber, Prins Erwin en Adjudant Paul en zanger en entertainer Bas Vermeer. Met een deinende massa en een prettige sfeer tot gevolg.
Op zondag vond de kofferbakmarkt plaats die vele bezoekers en kopers trok. Verder vond op die dag een groots kapellenfestival plaats met interessante optredens van kapellen uit Puiflijk, Aarle Rixtel, Berlicum, Eindhoven, Dordrecht, Veghel en natuurlijk Rooi. De terrasjes zaten afgeladen vol en muzikanten en publiek genoten dan ook met volle teugen van dit muzikale spektakel. Aan ’t eind van de middag was er een optreden van de gelegenheidskapel Roois Zooitje.
Deze kapel was speciaal voor deze dag gevormd door allerlei muzikanten van verschillende kapellen uit Rooi. Zij presteerden het om na twee repetities een aantal geweldige nummers te brengen die enorm werden gewaardeerd door het talrijke publiek. Kortom, een geslaagd weekend wat voor herhaling vatbaar is.