Odisco vergeet Alico pijn te doen

Afgelopen zondag speelden de dames van Odisco de belangrijke uitwedstrijd tegen Alico uit Schijndel. Winst was een must in de strijd tegen degradatie.

Aanvankelijk leek de Ollandse ploeg moeite te hebben met de fysieke manier van verdedigen van de dames van Alico. Door geduldig rond te spelen en te wachten op het foutje van de tegenstander zouden de kansen gecreëerd moeten worden. De eerste helft deed de ploeg dit uitstekend. Odisco nam een 2-0 voorsprong door efficiënt om te gaan met de kansen. Alico schoot van afstand de 1-2 binnen, maar dit doelpunt werd direct gecounterd door een korte kans te benutten na een heel slimme pass. In de 5 minuten die hierop volgden speelde de Ollandse ploeg wat slordig en was verdedigend even afwezig. Alico profiteerde door twee keer te scoren, 3-3. Vanaf dat moment namen de Ollandse dames het initiatief definitief over. Verdedigend speelde de ploeg geconcentreerd en aanvallend werd weer geduldig gezocht naar de mogelijkheden. Door twee afstandsschoten en het benutten van de kansen na fouten van de tegenstander liep Odisco uit. Vlak voor rust scoorden beide ploegen nog 1 maal waardoor Odisco met een 4-9 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was een kopie van de eerste, maar daar waar in de eerste helft vrijwel alle kansen rond de korf benut werden, waren de dames van Odisco nu een stuk slordiger. Hierdoor bleef Alico geloven in een, voor hun, goede afloop van de wedstrijd. Toch lieten de Ollandse dames hun tegenstander niet dichterbij komen. Elke treffer van Alico werd direct geneutraliseerd door een tegentreffer, mede dankzij een 100% score in het benutten van de vrije ballen in de tweede helft. Dat Alico in de laatste 10 minuten nog twee keer kon scoren was enkel van belang voor de statistieken. Odisco won verdiend met 10-14, maar vergat de tegenstander echt pijn te doen.

De doelpunten werden gemaakt door: Marlon v. Heeswijk 6, Lisa Wouters 3, Meike Leenderts 2, Myrthe v. Heereveld 2 en Jessie Wouters