Afbeelding

Tweede plaats voor Veerle van de Pasch op Indoor Brabant

Roois nieuws
Tijdens de Brabantse Kampioenschappen zijn 42 combinaties geselecteerd om te mogen rijden op misschien wel de meest prestigieuze wedstrijd van het jaar. Op zondagmiddag de professionele ruiters, ’s morgens is het de beurt aan Brabants besten. Dit resulteert in een zeer spannende springrubriek voor D en E pony's. Veerle van de Pasch scoorde een mooie tweede plaats.

Als je op zondagmorgen om 6.30 uur vertrekt naar Indoor Brabant in Den Bosch met een gewassen en ingevlochten pony weet je van tevoren niet wat die dag voor jou in petto heeft. Als je dan om 12.00 gehuldigd wordt om de tweede prijs van de DM/DZ/DZZ klasse in ontvangst te nemen in de grote arena van de springpiste is het voor Veerle nog steeds onwerkelijk. De heel gelukkige amazone met de nog maar zesjarige hengst ‘Orchid's Highlands Surprice’reed een foutloze eerste ronde. Amazone en pony hielden het hoofd koel in deze imponerende ambiance. Een 'winning round' moest de beslissing geven. De beste twintig combinaties van de eerste ronde mochten terugkomen in de barrage en startten weer met een schone lei. Ook toen was Surprice weer in topvorm en liet alle balken liggen met een hele snelle tijd. Door de tijd scherp te zetten waren veel ruiters die zich daarop stukreden. Een tweede plaats was het eindresultaat en een lach van oor tot oor. Zelfs de prijsuitreiking is voor een paar duizend bezoekers een hele belevenis

Vorige week heeft ook Nina Van Enckevort laten zien dat het binnenseizoen nog niet is afgelopen door met Mistery na een foutloze eerste ronde en een pijlsnelle barrage als eerste te eindigen in Asten. Kort wenden en een hoog tempo rijden maken Nina en Mistery tot een zeer geducht duo. Ook deze combinatie maakt zich op voor een succesvolle zomer, net zoals alle Vresselse ruiters.