Boskant 2 wint periodetitel

Sint-Oedenrode - Door de 3-2 overwinning op HVCH 3 is Boskant 2 winnaar geworden van de 2e periode in de reserve klasse 2D. Nacompetitie dus. Een uitstekend resultaat.

Voor Boskant 2 was de inhaalwedstrijd tegen HVCH 3 een wedstrijd met een speciaal tintje. Voor beide teams eigenlijk. Zou HVCH winnen, dan ging de 2e periode naar Heesch; bij een gelijkspel of winst zou Boskant 2 met die eer gaan strijken.
De gasten begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Na 15 minuten kwamen ze via een kopbal op een 0-1 voorsprong. Langzaam maar zeker werd Boskant 2 wat sterker. Een overtreding op Roel Brans, binnen de zestien meter, leverde omstreeks het half uur de gelijkmaker op. Roy van de Linden plaatste zich resoluut achter de bal en liet de goalie van HVCH vanaf 11 meter kansloos: 1-1. Voor derust was daarmee de koek op.
De 2e helft was nog geen minuut aan de gang toe er opnieuw een penalty genomen moest worden, nu door HVCH. Na een ongelukkige stuit kreeg Frank Konings de bal tegen de arm. Ook deze penalty belandde tegen het net, zodat Boskant 2 opnieuw tegen een achterstand aan keek. Maar ook nu kwam Boskant weer op gelijke hoogte, na een schitterende actie van Geert Habraken tekende hij voor de 2-2. Vijf minuten leek Boskant de wedstrijd te beslissen. De prima genomen vrije trap van Joris van der Heijden stuiterde echter via de onderkant van de lat weer uit de doelmond. In de 60e minuut kwam de voorsprong er toch. Een individuele actie van Roel eindigde in de benedenhoek waardoor de overwinning van 3-2 een feit werd. Een uitstekend resultaat van de Boskant reserves!

Volgend weekend staat er voor Boskant 1 de belangrijke uitwedstrijd tegen Cito op het programma. De inzet is de tweede plaats in de eindrangschikking. Met één wedstrijd minder gespeeld bedraagt de voorsprong op Cito op dit moment 2 punten; de bal ligt dus duidelijk bij de thuisclub!