Rhode verslaat Herpinia met 0-3

Twee weken op rij moest Rhode in de slotfase de overwinning uit handen geven. Afgelopen zondag werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en won het verdiend met 0-3.

Beide ploegen begonnen gehavend aan de strijd. Rhode had 3 geblesseerden buiten de 2 die langdurig geblesseerd zijn en de 2 die al meer dan een jaar uit de roulatie zijn. Maar ook Herpinia kon niet op volle kracht aantreden, 2 spelers zijn door een beenbreuk ook lange tijd uitgeschakeld.
Herpinia begon het beste aan de wedstrijd met veel enthousiasme en inzet. Maar toch kwam Rhode al snel op voorsprong. Joep vd Mortel zocht met een lobje zijn aanvallers op de rand van het strafschopgebied en de laatste man wist daar geen raad mee en kopte de bal over de keeper in het doel, 0-1. Rhode had de wedstrijd inmiddels onder controle. Herpinia probeerde het vooral met lange halen en kreeg wel wat kansjes, maar was niet echt gevaarlijk. Rhode had via een paar fraaie aanvallen wat betere kansen, maar kon deze niet afronden. In de 40e minuut kwam Rhode goed weg toen Herpinia uit een corner tot driemaal toe de bal inschoot, maar de juiste richting ontbrak. Rhode pakte de aanval over en met een fraai steekpas stuurde van Bas van Kuringen A-1 speler Kyron Brus de diepte in en die rondde goed af, 0-2.
In de 2e helft ging Rhode goed door er kwamen diverse mogelijkheden over de vleugels, maar Herpinia hield stand. In de 59e minuut kwam Rhode toch in de problemen. Daan van Dinten kreeg een tweede gele kaart en Rhode moest met 10 man verder. Herpinia zag weer mogelijkheden en zocht de aanval. Maar het ontbrak wel aan de nodige creativiteit dus er viel maar één echte kans te noteren. In het laatste kwartier nam Rhode het heft weer in handen. Er werd druk gezet en in de 80e minuut viel de beslissende treffer. Uit een fraaie aanval bracht Joep vd Mortel Simon vd Wetering in stelling en hij kon de bal simpel intikken, 0-3. Er kwamen vervolgens nog een paar goede kansen voor Rhode, maar het bleef uiteindelijk toch bij 0-3.
A.s. zondag speelt Rhode thuis tegen Stormvogels dat vorige week Margriet met verrassend grote cijfers versloeg en er alles aan gaat doen om een eventuele degradatie te ontlopen. Het belooft overigens onderin erg spannend te worden, want de verschillen tussen de onderste 9 ploegen zijn minimaal (2 verliespunten tussen nummer 4 en 12). Rhode staat daar met een marge van 3 punten net boven en zou bij een overwinning afstand houden van de strijd onderin en bovendien de derde plek consolideren, die nagenoeg zeker recht geeft op een periodetitel.

Informatieavond Rhode in Beweging
A.s. donderdag is de informatie avond van Rhode in Beweging met als onderwerp de nieuwe structuur van Rhode, aanvang 21:30 uur. Alle leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers zijn van harte welkom. Voor meer nieuws zie www.rhode.nl