Afbeelding

BV Rooi Jeugdtoernooi alweer een groot succes

Roois nieuws
Woensdagmiddag 26 maart vond alweer de vierde editie platst van het ‘bijna beroemde’ BV Rooi Jeugdtoernooi. Rond kwart over één stroomde sporthal de Kienehoef vol met kinderen.

Ook dit jaar heeft de activiteitencommissie van BV Rooi besloten om weer een editie van het BV Rooi Jeugdtoernooi te organiseren voor alle basisscholen van Sint Oedenrode en Son en Breugel. Nadat alle basisscholen waren bezocht en de juiste formulieren afgegeven, was het wachten op de eerste aanmeldingen. Uiteindelijk meldden zich zeven sterke teams die allemaal streden om een eerste plek.
De voorbereidingen waren op tijd getroffen door de bestuursleden en vrijwilligers van BV Rooi. Het toernooi kon beginnen. Om kwart voor twee werden vier teams opgeroepen om de eerste twee wedstrijden te spelen. De andere teams mochten ondertussen vanaf de tribune juichen voor hun vrienden en klasgenootjes. Er werden wedstrijden van een kwartier gespeeld. Nadat alle teams één wedstrijd achter de rug hadden werden ze verrast met iets lekkers en een sapje.
De tijd verstreek en de halve finale kwam steeds dichterbij. De spanning onder de kinderen nam toe. Uiteindelijk wisten vier teams zich te plaatsen voor de halve finales. Het niveau was erg hoog en de echte fanatiekelingen trokken de winst naar zich toe en bereikten dan ook de finale.
De finale werd gespeeld door Allstars tegen Oda Cobra. Na een pittige wedstrijd mocht het team Allstars zich de winnaar van het BV Rooi Jeugdtoernooi 2014 noemen en een mooie beker mee naar huis nemen. De Oda Cobra gingen ook niet met lege handen naar huis en kregen een beker voor de verdiende tweede plaats.
BV Rooi wil alle vrijwilligers, kinderen, ouders/verzorgers, basisscholen en Rabobank bedanken voor de inzet. BV Rooi wil ook de pers MooiRooi, Midden Brabant en de TV Meierij bedanken voor hun bezoek aan het BV Rooi Jeugdtoernooi. Het is een mooie en onvergetelijke dag geweest voor ons en wij hopen dat er nieuwe jeugdteams uit dit toernooi voortkomen.