Afbeelding

De Gierzwaluw. Een heel bijzondere vogel.

Roois nieuws
De Heem-natuurgroep uit Sint-Oedenrode heeft dhr. Frans Hijnen uit Eindhoven, lid van de stichting “Stadsnatuur Eindhoven”, uitgenodigd om op maandag 7 april 2014 voor de belangstellende natuurliefhebbers een lezing te verzorgen over een van de geheimzinnigste en snelste vogels ter wereld “de gierzwaluw”.

In de moderne huizen en gebouwen vinden gierzwaluwen steeds minder plek om te nestelen en te broeden. Er zijn daar geen holletjes en spleten onder dakranden meer waar ze onder kunnen nestelen, ze jagen er nog wel op insecten. Kunnen wij daar iets aan doen en hoe? Op deze vragen zal dhr. Hijnen antwoord proberen te geven.

Verder gaat hij uitgebreid in op de levenswijze van de gierzwaluw. Wist u dat ze bijna continu op de wieken zijn en zelfs slapen en paren in de lucht, dat ze om insecten te vangen er niet voor terug schrikken om even naar Luxemburg of Noord-Frankrijk te vliegen om daar vliegen te vangen voor hun jongen? Dit is niets bijzonders voor deze vogel.

Kom eens luisteren en kijken naar wat dhr. Hijnen ons allemaal te vertellen heeft hoe over deze vogel leeft. Er zijn nog veel meer bijzonderheden over dit vliegfenomeen waar het deze avond over zal gaan.

Aanvang van de lezing is om 20.00 uur in de ontmoetingsruimte van kringloop “d’n Einder” gelegen aan de Sluitappel 17a in de wijk Eerschot te Sint-Oedenrode. Iedereen is van harte welkom bij de activiteiten van de Heem-natuurgroep.
Niet leden van de heemkunde “De Oude Vrijheid” betalen slechts € 2,00 entree, als bijdrage in de onkosten.
Afbeelding