Nieuws van het Oranjefront

Roois nieuws
Het programma van Koningsdag op 26 april 2014 van Oranje Vereniging Sint-Oedenrode.

Enkele weken geleden hebben we voor het eerst het voorlopige programma van de Oranje Vereniging aan u gepresenteerd voor zover we het klaar hadden. Wij willen u graag op de hoogte houden van onze vorderingen en hoe het er momenteel voor staat.

Op vrijdagavond 25 april, voorafgaande aan Koningsdag, zal het in Rooi bruisen van muziek. Op de diverse podia in het centrum zullen dan tussen 21.00 uur en 01.30 uur diverse orkesten optreden en Rooi laten trillen op zijn grondvesten. Zeker de moeite waard om Koningsdag 2014 te beginnen.

Het programma van zaterdag 26 april, Koningsdag, zal er ongeveer als volgt uitzien:

10.00 uur Burgemeester Peter Maas zal de nationale driekleur hijsen en Koningsdag 2014 officieel openen. De Brabantband zal het Wilhelmus spelen

10.30 uur Op kasteel Henkenshage zullen de gedecoreerden ontvangen worden en toegesproken worden door Burgemeester Maas.

De kramen van de kinder speelgoedmarkt kunnen ingericht worden. Zorg dat de oranje kaarten met de nummers die u mee krijgt op het VVV kantoor goed zichtbaar voor de voorruit van uw auto zijn geplaatst.

Op hetzelfde tijdstip vindt ook de start plaats van de versierde fietsentocht. Dit jaar is het de bedoeling dat niet alleen de kinderen hun fietsen mooi versieren, maar ook de opa’s en oma’s, want ook daar zal de deskundige jury kritisch naar kijken. Welke opa of oma heeft zijn of haar fiets het mooist versiert? Misschien wel mooier dan van hun kleinkind, of toch niet…….?
Voor de kinderen staan er nu al 3 prachtige bekers te wachten en voor de opa’s en oma’s liggen de gouden, zilveren en bronzen medailles al klaar. Voor alle kinderen die deelnemen is er ook nog eens een lekkere snoepzak.
Ze worden op weg geholpen en naderhand weer ontvangen door de Brabantband.
Op de terugweg bij het VVV kantoor staat voor alle deelnemers een lekkere verfrissing klaar.
Op het podium op het kerkplein staat inmiddels DJ Frank klaar om e.e.a. muzikaal te ondersteunen.
Daar zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden voor de mooist versierde fietsen.

11.30 uur Inmiddels zijn de kramen ingericht en zal het startsein gegeven worden van de traditionele kinder speelgoedmarkt door de winnaar van de mooist versierde fiets.In tegenstelling met vorige jaren zullen de kramen nu weer verhuurd worden door de medewerkers van het VVV kantoor.Vanaf donderdag 10 april a.s. kunt u op het VVV kantoor terecht tijdens de openingstijden om een kraam te reserveren. Een hele kraam kost € 8,00 en een halve kraam € 4,00. Kom op tijd, want op is op en vol is vol. Er zullen in totaal 50 hele kramen uitgegeven worden (of 100 halve). De kramen worden in volgorde van aanmelding van 1 tot 50 verhuurd.

14.00 uur Op diverse podia in het centrum zullen diverse koren hun prachtige en gezellige, herkenbare gezangen ten gehore brengen.
Om enkele namen te noemen van koren die we hebben kunnen contracteren: “De Rooi Tulpen” uit Sint-Oedenrode, “De Rooise Dommelklanken” uit Sint-Oedenrode, Shantykoor “Deining” uit Drunen en gezelligheidskoor “Égewies” uit Wanroij.
Zoals u ziet, grote namen.

14.30 uur Neeltje van Kasteren zal met haar dansgroepen enkele optredens verzorgen op het Kerkplein.

Op de Markt en op het Kerkplein zullen volop prachtige springkussens klaarstaan voor de kleintjes. Lekker springen en dollen.

Er zullen op verschillende plaatsen in het centrum kraampjes staan waar allerlei lekkernijen te koop zijn.

In Zorgcentrum Odendael zal weer het traditionele kaarten en kienen plaatsvinden met een loterij en gezellige prijzen.

Dat is zo’n beetje wat er tot nu toe georganiseerd is. We zijn nog bezig met enkel andere activiteiten, maar we moeten nog even kijken of dat (financieel) allemaal haalbaar is.
Maar…. daar een volgend keer meer over.
Wij houden u op de hoogte.

Namens Oranje Vereniging Sint-Oedenrode
Will van der Linden