Afbeelding

Die bekende dichtregels gaan ook op voor de Taalwerkplaats Rooi

Roois nieuws
Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Die bekende dichtregels gaan ook op voor de Taalwerkplaats Rooi. Er is een heleboel goed nieuws te melden. Om te beginnen hebben we een nieuwe website, waar mensen niet alleen nieuws kunnen lezen over de Taalwerkplaats, maar ook over de Zomerschool en het Groot Roois Dictee. Daarnaast zijn er wetenswaardigheden over taal, taaloefeningen en links naar een heleboel oefenprogramma's op te vinden.

De verbouwing van het Martinushuis is begonnen. Later dit jaar hoopt de Taalwerkplaats gebruik te kunnen maken van de maatschappelijke ruimte die een onderdeel vormt van het nieuwe Martinushuis. De Bibliotheek is en blijft tenslotte de natuurlijke bondgenoot van de Taalwerkplaats. Ondertussen is ons van twee kanten tijdelijke huisvesting aangeboden.
Bedankt, Odendael, voor het beschikbaar stellen van de Ontmoeting op de woensdagochtend (van 9 tot 12). En bedankt de Werf voor het openstellen van jullie ruimte voor de (staats)examentraining die wij geven.

Ook voor mensen die hun moedertaal Nederlands niet of niet goed kunnen lezen en schrijven wil de Taalwerkplaats iets betekenen. Aan een groepje van vijf of zes mensen kunnen we één keer per week een programma aanbieden.

Bent u of kent u iemand die onze taallessen zou kunnen gebruiken? Op woensdagochtend kunt u vrij binnenlopen bij de Ontmoeting in Odendael. U kunt mailen naar taalwerkplaatsrooi@gmail.com  of u kunt bellen naar: 06 - 25 41 53 62. www.taalwerkplaatsrooi.nl