SeniorenRAADgevingen 30

Roois nieuws
De Seniorenraad Sint-Oedenrode (SRO) is er voor alle senioren (55 plussers) van Rooi. Zij heeft 4 S ‘en in haar “vaandel” staan: Signalering, Stimulering, Samenwerking en Steunverlening. Dit zijn de basiselementen van haar werk voor het bevorderen van het welzijn van senioren. Daarom zal de SRO tweemaal per maand met de rubriek SeniorenRAADgevingen verschijnen in de weekbladen met onderstaande 5 thema’s.
1.In Rooi: De bibliotheek, een mooie voorziening.

Bij de bibliotheek kun je niet alleen boeken, d.v.d.’s en videobanden lenen, er is ook een leestafel waar je heel veel tijdschriften, dag- en weekbladen kunt lezen. De toegang tot de openbare bibliotheek is gratis. Indien u boeken wilt lenen om thuis te lezen dan moet u lid worden.
De openingstijden in Sint-Oedenrode zijn maandag en woensdag van 10 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.30 uur. Vrijdag van 10.00 tot 12.000 en van 14.00 tot 20.00 uur. Zaterdags van 10.00 tot 13.00 uur.
Voor meer informatie zie www.bibliotheek de meierij.nl  
2.Uit de regio: zorgbelang Brabant.
Zorgbelang Brabant maakt deel uit van een uitgebreid zorgnetwerk met meer dan 240 Brabantse organisaties. Van patientenorganisaties tot Wmo raden en seniorenraden. Zorgbelang gelooft in de rkacht van samen werking aan betere zorg. Ze doet dit samen met zorgverzekeraars, gemeenten en zorgaanbieders. Het is voor iedereen in Brabant die te maken heeft met zorg.
Voor meer informatie bel 013-5942170 of info@zorgbelangbrabant.nl . Klik op agenda en zie een uitgebreid aanbod van trainingen en cursussen. Vraag eventueel ook de gratis nieuwsbrief van zorgbelang aan.
3. Tip van de week: Senioren Wijzer
Voor degenen die meer willen lezen over Zorg, Wonen en Welzijn voor ouderen kunnen voor € 14,95 per jaar een abonnement nemen op het blad Senioren Wijzer. U ontvangt dan drie regio edities en een landelijke editie met veel informatieve artikelen.
Zie www.hensenmedia.nl tel 0598-351729. Er is ook een website seniorenwijzer.

4.Activiteit: Bridgecursus voor gevorderden
Nadat een klein jaar geleden, op initiatief van de seniorenraad, alle bridgeclubs werden benaderd om deel te nemen aan een bridgecursus, bleek dat de belangstelling zodanig groot was, dat op dinsdagavond en vrijdagmiddag elk 20 cursisten werden opgeleid bij kringloopcentrum “ d’n einder”.
Ruim 30 cursisten hebben zowel de beginners als de vervolgcursus gevolgd en kunnen na oefenen met nog een aantal drives toetreden tot de verschillende bridgeclubs om het spelniveau te verhogen.
Bij voldoende belangstelling starten we in het najaar weer met een nieuwe cursus en eventueel een gevorderde cursus.
www: deneinder.nl/ bridgecursus of telefonisch 0413-490950 of Mari v.d. Vleuten 472834.

5. Agenda Seniorenmarkt in Odendael.

Evenals als vorig haar wordt ook dit jaar in Odendael weer een seniorenmarkt gehouden en wel op vrijdag 11 april van 17.00 tot 21.00 uur en zaterdag 12 april van 10.00 tot 17.00 uur. Veel dienstverlenende instellingen en ondersteunende bedrijven zullen zich uitvoerig presenteren op deze seniorenmarkt. De toegang is gratis.
Noteer deze data alvast in uw agenda.

Graag in een rood kader onder de seniorenRAADgevingen.
Het stokje SeniorenRAADgevingen wordt doorgegeven.
Met ingang van de volgende maand worden de SeniorenRAADgevingen voortgezet door Diny Kuijpers van stichting Welzijn de Meierij
tel 073-5441400.
Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om MooiRooi met name Jeroen v.d. Sande hartelijk te bedanken voor de prettige samenwerking in de afgelopen 15 maanden.
Ook dank aan de lezers van de MooiRooi krant voor het in mij gestelde vertrouwen en de belangstelling voor deze rubriek. De vele positieve reacties waren voor mij een stimulans om steeds opnieuw 5 onderwerpen te behandelen. Ik wens mijn opvolgster Diny veel steun en plezier toe om dit mooie werk voort te zetten.

Hebt u onderwerpen, ideeën, suggesties of vragen betreffende deze rubriek neem dan met haar contact op.

Wim van Kreij..