Wovesto: positief over verkiezingsprogramma’s

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De gemeentelijke verkiezingen staan weer voor de deur. De standpunten van de vijf lokale partijen zijn ook voor Wovesto van belang. Graag reageert Wovesto op standpunten uit de verkiezingsprogramma’s die betrekking hebben op wonen in Sint-Oedenrode.

Doelgroep
Op hoofdlijnen is Wovesto het eens met de standpunten van de politieke partijen. Zo vindt Wovesto het belangrijk dat er voldoende huurwoningen zijn voor een brede doelgroep. Starters zijn één van de doelgroepen van Wovesto. Maar ook senioren en gezinnen horen in een brede doelgroep thuis. Degene met een smalle beurs krijgen prioriteit.
Wovesto wil zich graag inzetten om starters de mogelijkheid te bieden om in Sint-Oedenrode te blijven wonen. Zij zijn de toekomst voor Sint-Oedenrode. Dit doet ze bijvoorbeeld al door het aanbieden van diverse koopwoningen met de Slimmer Kopen®-regeling.

Duurzaamheid
Meerdere partijen laten weten zich in te zetten voor levensloopbestendig en duurzaam bouwen. Wovesto kan zich hier ook goed in vinden. In 2013 heeft zij de eerste Brabantwoningen opgeleverd. Dit zijn energieneutrale woningen waar Wovesto trots op is. Wovesto wil in de toekomst meer energieneutrale woningen bouwen. Bijvoorbeeld de nieuw te bouwen appartementen aan de Mater Lemmensstraat zullen ook energieneutraal worden. Enerzijds is dit goed voor het milieu, anderzijds betalen huurders hierdoor lagere energiekosten. Dit zorgt voor lagere woonlasten wat voor de huurders van Wovesto belangrijk is.
Levensloopbestendig bouwen is ook een vorm van duurzaamheid. Door hier rekening mee te houden bij het ontwikkelen van woningen, zijn deze woningen geschikt voor meerdere doelgroepen. Het nieuwbouwproject Lieshoutseweg is hier een voorbeeld van, appartementen voor een brede doelgroep.

Overige aandachtspunten
Ook Wovesto heeft een aantal aandachtspunten voor de politieke partijen om rekening mee te houden.
Zo is het voor Wovesto van groot belang dat zij grond kan kopen tegen een aangepaste prijs als het gaat om het bouwen van sociale huurwoningen.
Ook is het belangrijk dat er na de verkiezingen nieuwe prestatieafspraken tussen gemeente en Wovesto gemaakt worden voor de komende 4 jaar. Zo weten beide partijen wat van elkaar verlangd wordt en kan een goede bijdrage geleverd worden aan wonen in Sint-Oedenrode.
Als laatste wil Wovesto mee geven dat de partijen zich in mogen zetten voor de promotie van Sint-Oedenrode als fijn dorp om te wonen. Door nieuwe bewoners naar Sint-Oedenrode te trekken wordt de doorstroming op de woningmarkt bevorderd.