Beamer-lezing: Insecten kunnen geholpen worden

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op verzoek van de Heemnatuurgroep uit Sint-Oedenrode zal Pieter van Breugel op maandag 10 maart 2014 in een boeiende lezing uiteenzetten hoe je de biodiversiteit van insecten een steuntje in de rug kunt geven. Deze lezing begint om 20.00 uur in de ontmoetingsruimte van kringloop “d’n Einder”, gelegen aan de Sluitappel 17a in de wijk Eerschot te Sint-Oedenrode.

De verschillende eisen die insecten stellen aan hun leefomgeving vormen het uitgangspunt. Een grote variatie aan voedselbronnen is een van de belangrijke voorwaarden, waaraan echter in onze omgeving dikwijls niet meer wordt voldaan. Daarnaast zijn de mogelijkheden om tot voortplanting te komen van doorslaggevend belang. Het verbeteren van het bloemaanbod en het aanbieden van nesthulp en plekken met weinig vegetatie kunnen stappen in de goede richting zijn. Voor insecten die zich in het water voortplanten, zoals libellen, is de kwaliteit van het water essentieel. Naast deze thema’s zal ook het leven van een aantal bijzondere insecten de avond verlevendigen.
Deze lezing wordt van harte aanbevolen door de heemnatuurgroep. Iedereen is welkom. Niet leden van de heemkunde “De Oude Vrijheid” betalen slechts €2,00 entree, als bijdrage in de onkosten.