Van de Ven Academy helpt ondernemers innoveren

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Ook in 2014 organiseert Van de Ven Accountants | Adviseurs weer een serie inspirerende workshops voor ondernemers. Onder de naam Van de Ven Academy gaan de deelnemers in groepjes, onder professionele begeleiding, actief aan de slag om een actueel thema uit te diepen en te vertalen naar de dagelijkse ondernemerspraktijk.

Dit jaar is het thema: ‘Innovatiekracht’. Juist in deze spannende maar ook boeiende tijd kunnen ondernemingen alleen maar overeind blijven en groeien als zij bereid en in staat zijn tot vernieuwing. Daarbij hoeft het niet altijd te gaan om verbetering van producten of diensten. Innovatie kan ook gestalte krijgen door bijvoorbeeld invoering van een andere managementmethode of een nieuwe marketingstrategie. Het thema wordt aan de orde gesteld in vier bijeenkomsten, verdeeld over het jaar.

De eerste workshop, op maandag 17 maart, gaat over de vraag hoe je als ondernemer het beste kunt innoveren. Hoe pakken succesvolle organisaties het aan en wat kunnen we daar van leren? De deelnemers aan de workshop gaan gezamenlijk aan de slag als een soort ‘innovatieplatform’, waarbij ze voor zichzelf en hun collega’s, al brainstormend, een route uitzetten naar een vooraf bepaald doel. Tijdens de volgende workshops komt onder meer aan de orde hoe je samen met anderen (leveranciers, afnemers, collega’s) kunt innoveren, wat er voor nodig is om medewerkers te motiveren tot actief meedenken en of je, in plaats van zelf te innoveren, niet beter kunt kiezen voor de rol van ‘snelle volger’.

De vier data waarop de Van de Ven Academy plaatsvindt, zijn: 17 maart, 27 mei, 4 september en 27 oktober. Deelname is geheel gratis. De workshops in de vergaderzaal van het kantoor aan de Jan Tinbergenstraat in Sint-Oedenrode beginnen steeds om 17.00 uur en eindigen rond 20.00 uur. Voor broodjes wordt gezorgd. Belangstellende ondernemers kunnen zich voor elke workshop apart aanmelden of in één keer een plaats reserveren voor alle bijeenkomsten. Dat kan per e-mail op reactie@vdven.nl  of telefonisch op 0413-491111.