Stichting Hospice, goede doel met carnavalsmis

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - In december 2013 is de Stichting Hospice Sint-Oedenrode opgericht met als doel een “lowcare” hospice, ofwel bijna-thuis-huis in Sint-Oedenrode te realiseren.

Een bijna-thuis-huis is een hospice waar vrijwilligers hulp en ondersteuning bieden aan mensen in hun laatste levensfase, wanneer genezing niet meer mogelijk is. Deze vrijwilligers ondersteunen de mantelzorg in hun zorg voor de stervende of vervangen de mantelzorg al er weinig mantelzorg is. Aanwezigheid, zorg, aandacht, rust en veiligheid worden door de vrijwilligers in ruime mate geboden en zijn wezenlijk voor de sfeer in de hospice.

Het Hospice is een vrijwilligersorganisatie. Dat betekent dat de vrijwilligers de basis vormen binnen het zorgverleningsproces en de beroepsmatige zorgaanbieders ondersteunend zijn. Het Hospice is kleinschalig van karakter, wat betekent een huis met 2 tot 4 bedden. Bij Zorgboerderij de Donkershoeve zal het Hospice worden ondergebracht. Om de goede verzorging in stand te houden en om degene die gebruik willen maken van het Hospice te geven wat ze wensen, is financiële ondersteuning noodzakelijk. Vandaar dat Prins Erwin Pap d’n Urste, Adjudant Paul, Jeugdprins Willem, Adjudant Stan en Nar Ot hebben besloten om de meeropbrengst van de Carnavalsmis te schenken aan Stichting Hospice Sint-Oedenrode.

De viering is op zaterdag 01 maart om 17.00 uur in de Martinuskerk (centrum). Het thema van de Viering luidt: "Geen Zorgen voor Morgen". Voorgangers tijdens deze viering zijn Pater Pushpa Raj en Pastor Wilchard Cooijmans. De kapel van 't Skrothupke o. l. v. Jan van der Heijden en de koren "De Rooi Tulpen" en "Aurora" o. l. v. Erie van der Zanden zullen zorgen voor de muzikale omlijsting. Hoogheid Prins Erwin Pap d'n Urste, zijn Adjudant Paul met hun dames, Jeugdprins Willem, Jeugdadjudant Stan, Nar Ot en hun ouders alsmede leden van de Stichting Jeugdcarnaval en leden van Stichting Papgat hebben samen met Pastoor Vincent Blom en Pastor Wilchard Cooijmans gezorgd voor mooie toepasselijke teksten bij het gekozen thema. Zodoende zal ook de negentiende Carnavalsmis een waardige viering worden.