Oranje Vereniging Sint-Oedenrode en horeca brengen jazzavond terug in Rooi

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Koningsdag 2014 zit er weer aan te komen. De Oranje Vereniging Sint-Oedenrode is al volop in de weer om er weer opnieuw een geslaagde dag van te maken. Vooruitlopend hierop alvast het voorlopige programma.

Na een succesvol en zeer druk bezochte eerste Koningsdag (Kroningsdag) van afgelopen jaar zijn wij als Oranje Vereniging Sint-Oedenrode nu al weer volop bezig om voor Koningsdag 2014 weer een schitterend programma in elkaar te zetten.
Mede dankzij het fantastische weer was het vorig jaar een drukte van belang in en om het centrum van Sint-Oedenrode. De Kinderspeelgoedmarkt, die als een lint door het centrum stond opgesteld, trok, zoals alle voorgaande jaren, enorm veel kijkers en vooral ook kopers. Iedereen die een kraam had gehuurd of ergens anders een plaatsje had gevonden was uitermate tevreden met de verkoopresultaten. Ook de kinderen met de versierde fietsen hadden erg goed hun best gedaan om die prachtige, fel begeerde bekers in de wacht te slepen. Op het met zon overgoten kerkplein zorgden Marloes Verduijn en Erik Lathouwers, samen met de DJ voor een waar muzikaal spektakel. En natuurlijk niet te vergeten De Brabantband die voor het grote podium een prachtige muzikale show weggaf. Ook dit jaar gaan we, als Oranje Vereniging, proberen om er weer iets moois van te maken.
We beginnen op vrijdagavond 25 april. De bedoeling is om, samen met de Rooise Horeca, de jazz-avond weer nieuw leven in te blazen. Op diverse podia zullen allerlei orkestjes te horen en te zien zijn. Zaterdag 26 april zal onze burgemeester Peter Maas weer traditiegetrouw de vlag hijsen en het startschot geven voor Koningsdag 2014. Samen met de Brabantband zullen kinderen, en dit jaar ook hun opa’s en oma’s, met versierde fietsen meedingen naar de eer van de mooist versierde fiets. De bekers en medailles staan en liggen al klaar. Natuurlijk zal ook de Kinderspeelgoedmarkt weer plaatsvinden, maar naar alle waarschijnlijkheid in een iets andere opstelling. Op de diverse podia, door het centrum verdeeld, zullen tussen 14.00 en 18.00 uur een 5-tal koren optreden met zeer gevarieerde, verrassende liederen. We zijn nog bezig en in onderhandeling om voor de kinderen enkele leuke attracties te regelen. En natuurlijk zal er ook van alles te eten zijn. Dit is, onder voorbehoud, zo’n beetje het programma.
U ziet het, als de weergoden ons goed gezind zijn, weer een dag om naar uit te kijken. Schrijf de data alvast en in uw agenda’s zodat u er zeker rekening mee kunt houden en er weer bij kunt zijn. We zullen u op de hoogte houden van onze vorderingen.

Namens de Oranje Vereniging,
Will van der Linden