Afbeelding

Goede prestaties voor Argo zwemmers

Roois nieuws
Het afgelopen weekend was voor enkele zwemmers uit de wedstrijdgroep van Argo wel erg druk. Vrijdagavond stond in Veghel de 3e wedstrijd dit seizoen uit het Lange afstand circuit (LAC) op het programma. Zaterdag en zondag werd er deelgenomen aan de ook dit jaar weer sterk bezette 2 daagse Jumbo Multi meet zwemwedstrijd in Cuijk.

Tijdens de LAC wedstrijd zijn er 7 persoonlijke records gezwommen. Eerste plaatsen
waren er voor Pascal van Bakel en Luc van Eijndhoven, zij zwommen beide de 800 meter respectievelijk in de tijden 9.41.45 en 12.04.09. De laatste tijd was ook goed voor een clubrecord. Leonie Habraken zwom naar de eerste tijd op de 200 meter wisselslag in de tijd 3.46.15.
Tijdens de 2 daagse Jumbo Multi meet in Cuijk waar Argo met 12 zwemmers vertegenwoordigd was zijn er weer 36 persoonlijke records gezwommen. Podiumplaatsen waren er voor Rachel Brunnen, Lars Diesch, Fleur Gibbels, Leonie Habraken, Marijke van der Heijden, Roel Janssen en Fime Namwansa.
Ook tijdens deze wedstrijd zijn er weer enkele clubrecords verbeterd: Luc van Eijndhoven 200m rugslag in 2.54.90 en 100m vrije slag in 1.11.23.
Met 8 gouden, 6 zilveren, en 3 bronzen medailles en een uiteindelijke 5e plaats in het totale medailleklassement (11 deelnemende verenigingen) kijkt Argo terug op een goed verlopen, leuk en sportieve wedstrijd.

Aankomend weekend is het een stuk rustiger. In verband met carnaval zijn er geen wedstrijden en vervallen de trainingen.