Boskant en Ruwaard delen de punten

De wedstrijd tegen Ruwaard eindigde met de stand waarmee beide teams aan de wedstrijd begonnen. Het eerste deel was voor de bezoekers, daarna had ook Boskant een aantal goede mogelijkheden.

Tegenstander Ruwaard bleek deze middag toch wat lastiger dan de uitslag in de uitwedstrijd (1-4) destijds deed verwachten. Met name de eerste 30 minuten waren duidelijk voor de bezoekers. Boskant had geluk dat doelman Erwin Brouwers in goede vorm verkeerde, want tot twee keer toe hield hij de nul. In de 17e minuut haalde Erwin de bal uit de kruising na een snoeiharde kopbal van Ruwaard aanvaller Stefan Kusters en in de 21e minuut kon hij met een goede reactie aanvaller Henk Damen ternauwernood van een doelpunt af houden. Daarna was het de beurt aan Boskant. In de 36e minuut werd de bal na een vlot lopende aanval door Pieter van de Warenburg panklaar gelegd voor de aanstormende Geert van Gils; helaas mikte Geert de bal niet onder maar net boven de lat! In de 36e minuut was Pieter opnieuw de aangever. Op Ron van Uden deze keer, maar ook die schoot de bal net over.
Na rust was het opnieuw Ruwaard dat een eerste goede kans wist af te dingen. In de 58e minuut leek Hek Damen voor de bezoekers te gaan scoren, maar opnieuw wist Erwin redding te brengen. Daarna werd Boskant langzaam aan wat sterker; de beste kansen waren in die periode ook voor de thuisclub. In de 69e minuut veerde de gehele Boskant aanhang al op na een snoeiharde inzet van Maikel Merks maar deze keer was het de doelman van de bezoekers, Dirk van Egtelen, die de bal met een uiterste krachtsinspanning nog tegen de paal wist te duwen. De terugkaatsende bal werd door Roy van der Linden opnieuw ingeschoten, maar ook toen bracht de half overeind gekrabbelde doelman redding. Nog één goede mogelijkheid viel er voor de thuisclub te noteren. Na een ingooi van Geert van Gils, in de 74e minuut, viel de bal via Rens van de Wijdeven voor de voeten van Maikel. Geen succes, ook deze keer stond doelman van Egtelen op de goede plek om de schuiver van Maikel onklaar te maken.

Door het gelijkspel van Mariahout bezet Boskant nog steeds de 2e plaats. De eerstkomende twee weken zal dat nog wel zo blijven, want i.v.m. carnaval en een geplande inhaaldag is er voor Boskant 1 de eerste 2 weken geen competitieprogramma. De week daarop, op zondag 16 maart, zal het er om gaan spannen. Dan staat de uitwedstrijd tegen Mariahout op het programma!
Aanstaande zondag wordt er, in verband met Carnaval, in het geheel niet gevoetbald. In het weekend daarna is er, zowel voor de jeugd als voor de senioren, een beperkt inhaalprogramma.