Afbeelding

"Gebrek aan privacy en wachttijden zaten me niet lekker"

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - John ten Ham is alweer sinds het jaar 2000 apotheker in Sint-Oedenrode. Daarvoor had hij een apotheek in Nistelrode. Ten Ham kwam kwam onlangs in het nieuws als koper van het Martinushuis. Daar wil hij vanaf 1 september 2014 de twee huidige Rooise apotheken onder één dak onderbrengen. Als klap op de vuurpijl en tot vreugde van veel Rooienaren blijft in dat plan ook de bibliotheek in het Martinushuis gehuisvest.

“Het is eigenlijk al jaren niet naar mijn zin, dat de wachtruimte in de huidige apotheek zo krap is. Daardoor lijkt het altijd veel drukker dan dat het is. Als mensen in een drukke ruimte moeten wachten, lijkt dat altijd lang te duren. Maar bovendien hebben mensen recht op privacy en dat lukt nu niet altijd”, zegt John ten Ham. “Daarom ben ik eigenlijk al jaren op zoek naar een ander pand, maar kon steeds niets naar mijn zin vinden. Want”, zo zegt hij, “een van mijn voorwaarden was dat de apotheek in het centrum zou blijven. De discussie rondom de verkoop van het Martinushuis kwam voor mij eigenlijk op een heel mooi moment

Grote wachtruimte
Terwijl de apotheker de tekening met de bouwplannen openvouwt, legt hij uit wat zijn plannen met het Martinushuis zijn. “Hier aan de zijde van de Deken van Erpstraat maken we een nieuwe voorkant. Er komt een glazen pui en tijdens winkeltijden kan iedereen via een passage naar de Markt lopen. In het gedeelte van het pand waar eerst de Wereldwinkel zat, komt het publieksgedeelte van de apotheek. De wachtruimte wordt veel groter en daarmee zijn het privacyprobleem en de gevoelsmatige drukte ook meteen opgelost. Bovendien komen er twee spreekkamers, waar we als dat nodig is rustig met klanten kunnen praten”. 

Meteen een goed gevoel
Intussen wijst Ten Ham al op de medicijnuitgifteautomaat. “Die gaat mee naar het nieuwe pand en komt in het midden van de passage tussen de Deken Van Erpstraat en de Markt. In de ruimte achter 'De Pastorie' komt straks de bibliotheek. Dat was helemaal geen bewuste keuze. Over de maatschappelijke invulling, die de gemeente vroeg, had ik nog niet nagedacht. Maar toen de bibliotheek me belde, had ik daar meteen een goed gevoel bij. Een bibliotheek en apotheek vullen elkaar uitstekend aan. Het zijn beiden instellingen die publiek trekken en dat is goed voor het centrum”.

Lees vanavond verder op www.demooirooikrant.nl