Afbeelding

Rooi Heren 1 grijpt titel mis

Roois nieuws
Zonder afgelopen weekend in actie te komen, kon Rooi heren 1 zich nog steeds kronen tot kampioen van de overgangsklasse in de zaal. Concurrent Zwart Wit uit Breda moest dan wel in één van de twee wedstrijden punten laten liggen, waardoor het verschil van 5 punten op de ranglijst in het voordeel van de Rooise ploeg uit zou vallen.

In de eerste wedstrijd trad de ploeg uit Breda aan tegen hekkensluiter MOP uit Vught. Voor MOP telde alleen de winst om degradatie nog te ontlopen en aanvankelijk kon de ploeg goed mee met het spel van Zwart Wit. Het bleef lang spannend maar vlak voor tijd wist Zwart Wit de wedstrijd in hun voordeel te beslissen door de 5-3 eindstand aan te tekenen op het scoreboard.
Tijdens de tweede wedstrijd van de dag moest Zwart Wit het opnemen tegen HOD uit Valkenswaard, eveneens strijdend tegen degradatie. De ploeg uit Valkenswaard bleek echter geen moment bij machte om het Zwart Wit moeilijk te maken en ging dan ook dik onderuit.
Helaas greep Rooi Heren 1 hierdoor naast het eremetaal en moet het dus genoegen nemen met een 2e plek op de ranglijst. Voor zowel MOP als HOD viel uiteindelijk het doek en beide ploegen degraderen naar de 1e klasse.
De Rooise ploeg moet volgend jaar dus opnieuw gaan strijden voor een plek naar de topklasse maar kan toch tevreden terug kijken op de zaalcompetitie.