Odisco 1 pakt punten van titelkandidaat

Afgelopen zondag kwam Flash 1 op bezoek. In de vorige wedstrijd tegen deze ploeg speelde Odisco goed, maar toen was Flash de betere ploeg die terecht de winst behaalde. De dames van Odisco waren er deze keer op gebrand om aan Flash en het publiek te laten zien wat ze kunnen. Dat was ook de opdracht die ze van de interim-trainer meekregen: ‘goed opgezette aanvallen, vertrouwen hebben in de verdediging en knallen vandaag!’

Flash opende de score met een afstandschot, maar Odisco kwam na 10 minuten goed op dreef en scoorde drie keer via korte kansen van Meike Leenderts en Myrthe van Heereveld en een schot van Dena Essens. Flash bleef bij door een doorloopbal. Meike Leenderts wist met een afstandschot de thuisploeg vlak voor rust op 4-2 te zetten.

In de rust werd de dames uit Olland verteld dat ze het goed deden, maar dat ze nog meer hun eigen spel en vooral in hun eigen tempo moesten spelen en niet mee moesten gaan in het fysieke en snelle spel van de tegenstander.

De tweede helft begon met een raak afstandschot voor Flash (4-3), maar toen kwam Odisco los: Dena Essens gooide een vrije worp binnen, Michelle van Heereveld en Lisa Wouters legden een doorloopbal in de korf en Myrthe van Heereveld maakte een korte kans (8-3). Daarmee sloeg de thuisploeg in slechts vijf minuten een groot gat. Maar Flash liet zich niet uit het veld slaan en scoorde via een schot en een strafworp (8-5). Odisco zette door en Lisa Wouters maakte een doorloopbal en Myrthe van Heereveld rondde een strafworp af (10-5). Flash scoorde weer een afstandschot (10-6). Met nog 10 minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Flash haalde echter in die laatste minuten nog alles uit de kast. De dames van Odisco hadden het hier moeilijk mee en gingen mee in het veranderde spel van hun tegenstander. Dat resulteerde in verdedigende fouten waardoor Flash nog een strafworp en doorloopbal mocht maken. In de allerlaatste seconden scoorde de dames uit Den Dungen ook nog een afstandschot. Eindstand: 10-9.

Een hele goede wedstrijd van Odisco, dat de opdrachten die het mee had gekregen goed heeft uitgevoerd. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg om de mindere laatste 10 minuten op te vangen.