Afbeelding

Voelsprieten “d’n einder” vinden toegewijd nieuw bloed

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Toen het bestuur van kringloop- en ontmoetingscentrum “d’n einder” op zoek was naar een penningmeester en een voorzitter werden de spreekwoordelijke voelsprieten gebruikt. Met meer dan honderd vrijwilligers ontstaat dan direct een enorm netwerk. Daaruit rolden de namen van Ton van den Enden en Jan Verhoeven. Zij werden bereid gevonden om de rol van respectievelijk penningmeester en voorzitter te vervullen, vanaf 1 januari 2014.

Sfeer proeven
Om helemaal ‘thuis’ te zijn in "d’n einder" en om te weten wat er allemaal speelt, liepen de heren tijdelijk stage. Ze proefden de sfeer en keken in de keuken van de verschillende takken van sport die het kringloopcentrum beoefent. Volgens allebei een leerzame en nuttige periode. Nu zijn ze letterlijk klaargestoomd om hun functies zo goed mogelijk te vervullen.
Jan Verhoeven komt uit het onderwijs. Acht jaar lang was hij leraar in Nijnsel en dertig jaar zwaaide hij de scepter op een basisschool in Schijndel. Hij was blij dat "d’n einder" op zijn pad kwam. “Na mijn carrière in het onderwijs koos ik ervoor om even niets te doen. Daar was ik aan toe”, vertelt Jan. “Ik dacht: er komt vast wel iets langs wat bij me past, iets interessants.” Dat gebeurde ook. Het bestuur van "d’n einder" klopte bij de Rooienaar aan. Ze polsten hem voor de functie als voorzitter. Jan: “Een mooi aanbod. Ik kende "d’n einder" al en vond al direct een link met het onderwijs. Het is ook een mensgerichte non-profit organisatie. Een sociaal-maatschappelijke organisatie ligt mij wel. Dertig jaar lang heb ik gemanaged. Nu mag ik de bestuurskant leren kennen en daar heb ik veel zin in.”

Lees vanavond verder op www.demooirooikrant.nl of morgen in de papieren versie.