Rooi dames 1 maakt droomstart in de zaal

Rooi dames 1 heeft zondag voor een verrassing gezorgd door beide competitiewedstrijden in de topklasse zaal te winnen. In Tilburg werd MEP uit Boxtel aan het begin van de middag met maar liefst 7-2 verslagen. Aan het einde van de dag stonden de dames tegenover de dames van Tilburg. In een super spannend potje werd opnieuw gewonnen. Omdat geen van de zes teams uit de poule haar beide wedstrijden wist te winnen, gaan de dames van coach Jan Kemps fier aan kop.

Rooi schoot zondag uit de startblokken en stond in de rust met 2-0 voor. Nadat het ook nog 3-0 werd, deed MEP wat terug door twee keer te scoren. Rooi herpakte zich direct en bouwde de score snel uit. Via prachtig combinatiespel werd nog vier keer gescoord. Doelpuntenmakers waren Loes van der Heijden (3), Iris van de Loo (1), Corinne van Uden (1) en Lin Schakenraad (2). Rooi kreeg dankzij een aantal goede reflexen van de sterk keepende Renee van den Broek geen goals meer tegen en won met 7-2.

Het tempo van spelen lag tegen Tilburg, de tweede wedstrijd van de middag, een stuk hoger. Ook werd er erg fysiek gespeeld waardoor Rooi behoorlijk op de proef werd gesteld. Via een strafcorner kwamen de dames van Tilburg dan ook op voorsprong. Zo’n tien minuten voor tijd kwam Rooi op gelijke hoogte. In de slotfase voerden beide teams de druk verder op. Toen een Tilburgse speelster twee minuten voor tijd met een gele kaart het veld moest verlaten, greep Rooi haar kans. Via een supersnelle aanval over links kon de bal in de allerlaatste seconde van de wedstrijd achter de Tilburgse keepster gespeeld worden. Aanstaande zondag wacht Rooi twee nieuwe tegenstanders en zal de koppositie verdedigd worden.