Afbeelding

Huldiging jubilaris op nieuwjaarsreceptie Brabantband

Roois nieuws
Zaterdag 4 januari waren de leden van de Brabantband met hun partners bijeen voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. In zijn nieuwjaarsrede gaf vice-voorzitter Henk Vervoort een korte terugblik op het afgelopen jaar en deed vooral een oproep aan alle leden om zich in te blijven zetten voor het behoud van deze vereniging.

Op deze avond werd ook een jubilaris gehuldigd. Tambour-maître Björn van Dinther was op 1 september van het afgelopen jaar 25 jaar lid van de Brabantband en traditiegetrouw wordt daar op de eerstkomende officiële gelegenheid aandacht geschonken. In dit geval op de nieuwjaarsbijeenkomst.
De vice-voorzitter schetste een beeld van Björn als een druk bezette muzikant, die begonnen bij Jong Brabant, zich ontwikkelde van trompetblazer bij het toenmalige jachthoorn- en trompetterkorps tot muzikant op de schuiftrombone en tambour-maître. Daarnaast is hij sinds 2008 bestuurslid en lid van de muziek- en ontspanningscommissie.
Als blijk van waardering kreeg Björn uit handen van de vice-voorzitter een oorkonde uitgereikt maar bovendien werd hem namens de KFMN een oorkonde uitgereikt en een bijbehorende erespeld op gespeld. Nadat de jubilaris de felicitaties in ontvangst had genomen van de andere aanwezigen ging de avond verder in een gezellig samenzijn dat tot in de kleine uurtjes duurde.