Woodsideband en Ollandse Dorpskapel treden op in Schijndel

Roois nieuws
De Woodsideband en De Ollandse Dorpskapel verzorgen op zondagmiddag 12 januari van 14.00 tot 16.30 uur gezamenlijk een uitwisselingsconcert in het Gasthuis, Lidwinahof 70 te Schijndel.

Voor beide muziekgezelschappen ligt de oorsprong in het begin van de jaren tachtig in het Rooise. Voor de Woodsideband is dit Boskant en voor de Ollandse Dorpskapel is dit Olland. De muzikanten van de Woodsideband komen nu niet alleen meer uit Boskant of Sint-Oedenrode, maar veelal uit Schijndel en verdere regio. De Ollandse Dorpskapel is oer-Ollands gebleven: voor en door de Ollanders. Naast de vele Ollandse leden zijn er ook enkele leden van buitenaf. Zo hebben zij ook leden uit Sint-Oedenrode, Boxtel en Esch.
Het programma op deze zondagmiddag zal voor de Woodsideband een greep zijn uit melodieuze popmuziek vanaf 50-er/60-er jaren maar ook van recentere datum. Vanwege de meerdere saxofonisten in dit gezelschap, krijgt de uitvoering een speciale sound. De Ollandse Dorpskapel speelt een breed repertoire zoals egerlandermuziek, pop en moderne muziek.
Bij beide kapellen staat kwaliteit hoog in het vaandel. Jeugdige leden worden bij de Ollandse Dorpskapel intern opgeleid door de eigen dirigent. Hiermee proberen ze de toekomst van de kapel te waarborgen). De Overeenkomst tussen de beide kapellen is dat een trompettist bij beide gezelschappen meespeelt. Kortom, genoeg redenen voor een gezellige muzikale middag in Schijndel. U bent van harte welkom! Kijk ook eens op de websites www.woodsideband.nl en www.ollandsedorpskapel.nl