Afbeelding

Nieuwjaarsreceptie bij v.v.Ollandia

Roois nieuws
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie in de gezellige kantine van Ollandia nam voorzitter Erik Huijbregts het woord. In zijn speech blikte Erik kort terug op het afgelopen jaar, maar zeker zo belangrijker is de toekomst van Ollandia. Namens het bestuur sprak Erik zijn zorgen uit over de extra uitgaven die wij als vereniging voor onze kiezen gekregen hebben en nog krijgen. Het einde is nog niet in zicht. Fikse huurverhogingen van de sportvelden, accijnsverhogingen en het uithollen van diverse subsidies zijn een aantal aspecten waar we samen met jullie een oplossing voor moeten vinden. Ondanks dat alles hebben wij alle vertrouwen in een mooie en sportieve toekomst voor Ollandia. Ons motto “Ollandia een vereniging waar sport en sfeer altijd samen komen” houden we hoog in het vaandel en blijven we uitdragen.

De speciale momenten op deze middag waren voor Henk Bekkers, Jan Vervoort en Peter van Lierop. Op gepaste wijze werd afscheid genomen van Henk Bekkers die tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering in oktober 2013 zijn Ollandia secretaris-stokje na 9 jaar overgaf aan Erik van Aarle. We hebben Henk leren kennen als een zeer gewaardeerd bestuurslid, een prettig persoon om mee samen te werken en vooral een man met een Ollandia hart. Henk, bedankt voor je inzet.

In ons midden staat nog een man die zijn sporen heeft verdiend bij onze vereniging. Jan Vervoort, wie kent hem niet. In zijn jonge jaren jarenlang de vaste waarde in de defensie van ons 1ste elftal. Uiterst gedreven, de juiste mentaliteit, altijd willen winnen zijn sleutelwoorden die op Jan Vervoort van toepassing zijn. Na zijn selectieperiode heeft Jan nog jaren in het 4de elftal gespeeld. Was daarnaast nog 3 jaar elftalleider van het 1ste elftal. Na zijn actieve carrière als voetballer werd Jan elftalleider van het 4de elftal. Eind vorig seizoen is Jan hiermee gestopt maar nog steeds is Jan op de Ollandse velden te vinden als scheidsrechter bij de lagere elftallen en jeugdwedstrijden.
Een prachtige staat van dienst die binnen Ollandia niet onopgemerkt is gebleven. Hulde aan Jan Vervoort, die door Ollandia werd onderstreept door Jan Vervoort te benoemen als Lid van Verdienste. De bijhorende oorkonde werd aan de zeer verraste Jan Vervoort uitgereikt en de bloemen waren voor zijn vrouw Joke.

Vrijwilliger van het jaar
De drie genomineerden voor deze titel waren Peter van Lierop, Michel van Hoof en John Hagelaars. Alle drie super kandidaten die voor Ollandia meer dan erg belangrijk zijn. Grote inzet, gemotiveerd en altijd stimulerend om het beste voor en uit Ollandia naar boven te halen. Na het tellen van de stemmen werd Peter van Lierop gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2013. Peter van Lierop, voorzitter van de technische staf, op een prettige manier samenwerkend met trainers en leiders. Peter van Lierop wordt en is altijd nauw betrokken bij het maken van de wekelijkse opstellingen,
in goed overleg met trainers regelen van het voorprogramma en vriendschappelijke wedstrijden, heeft zijn inbreng bij trainerswisselingen en is altijd bezig met het verder optimaliseren van een sportief Ollandia. Zelf altijd actief gespeeld in het 1ste elftal – in het seizoen 2005/2006 uitgeroepen tot voetballer van het jaar - en sinds een aantal jaren nog steeds actief voetballer bij de lagere elftallen. Peter van Lierop weet als geen ander wat er speelt in een vereniging. Daarnaast is Peter van Lierop trainer van een van de Ollandia jeugdteams. Kortom een Ollandia man waar we trots op zijn. Onze oprechte felicitaties zijn voor Peter van Lierop.