Afbeelding

Geniet er maar van: try-out van Karin Bruers & Henk van Straten

Roois nieuws
Ze vormen samen een onwaarschijnlijk duo. Zo schelen zij twintig jaar, vijf liter tatoeage-inkt en twee borsten. Anderzijds vullen zij elkaar grandioos aan. De één een gerenommeerd cabaretière en aspirant schrijfster (Brigadier oversteekmoeder), de ander een gerenommeerd schrijver (nominatie Libris) en aspirant cabaretier.

Twee Brabanders met een grote mond en een klein hartje. Karin en Henk hebben allebei kinderen. Die van Karin zijn inmiddels groot, die van Henk nog gedeeltelijk in de luiers. In hun voorstelling Geniet er maar van (met als bedenkelijke ondertitel: te laat voor geen kinderen) verkennen ze de pieken en vooral ook dalen van hun ouderschap, en dissen zij smeuïgheden op uit hun eigen kindertijd.
Na afloop van de tournee zal er een boek* worden samengesteld met de verhalen van Karin, van Henk, en van het publiek! De muzikale begeleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Björn van der Doelen, zanger/gitarist van Allez Soldaat en voormalig PSV'er.
[NB* dit boek is NIET Brigadier oversteekmoeder!]
Biografie Henk van Straten:
Henk van Straten (1980) is journalist en schrijver. Hij schrijft wekelijks voor Nieuwe Revu en Eindhovens Dagblad, evenals, bij tijd en wijle, voor Vrij Nederland, NRC Handelsblad, Das Magazin en Hollands Maandblad. Hij schreef vier romans en een kinderboek. Zowel in 2010 als 2012 werd hij genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In 2012 stond zijn roman Salvador op de long list van de Libris Literatuurprijs. In een vorig leven was hij een fervent tafelvoetballer (bronzen medaille Europese Kampioenschap 2007). Hij woont in Eindhoven met zijn vrouw en twee zoontjes.
Biografie Karin Bruers:
Na haar studie zwierf Karin Bruers (1963) 10 jaar in het buitenland. Terug in Nederland maakte ze carrière als stand-upper, cabaretière, presentatrice, schrijfster en regisseuse. Karin begon op haar 42e met het maken van cabaretvoorstellingen. Een laatbloeier maar hierdoor in no- time gerijpt tot een zeer vaardige en karakteristieke cabaretière. Ondertussen is zij alweer bezig met haar vijfde avondvullende theaterprogramma.
Karin heeft daarnaast ook een groot politiek engagement. Niet alleen wordt zij frequent geboekt als dagvoorzitster en presentatrice van politieke debatten en - manifestaties, ook zet ze zich met enige regelmaat in voor ideële doelen die haar sympathie hebben. Haar werk is nimmer strijdig met haar denkbeelden. Weldoordachte standpunten steekt ze niet onder stoelen of banken. Haar uitingen zijn scherp en eenduidig.

• Data: vrijdag 17 januari 2014 | 20.15
• Normaal: € 16,50
• Genre: Cabaret
• Website: www.karinbruers.nl
• Fotograaf: Lisa Klappe