Pets en Co Totalpetshop opent vrijdag de deuren

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Het zal even wennen zijn aan het straatbeeld nu dierenspeciaalzaak van Brussel gaat stoppen. Het grote bord met daarop de naam van het familiebedrijf zal worden vervangen. Er komt een nieuwe eigenaresse. Ellis van Acht, eveneens van Rooise bodem en gepokt en gemazeld in het wereldje van dieren en huisdieren. Ze runde namelijk 7,5 jaar een eigen dierenwinkel in Nistelrode. “Daar heb ik veel van geleerd, maar deze kans wilde en kon ik niet laten liggen.”

Kleine veranderingen
Op dit moment wordt er hard gewerkt om de nieuwe zaak te restylen. Vanaf 3 januari gaat de winkel open onder de naam Pets en Co, uw Totalpetshop. Pets en Co is een slimme winkelketen van ondernemers die elkaar versterken. Door samen een pact te sluiten, kunnen ze gunstig inkopen. Ellis heeft de eer om de veertigste Pets en Co winkel van het land te zijn. Er verandert wat voor de buitenwacht, maar zeker niet alles. Zo zal oud-eigenaar Iwan van Brussel de eerste maanden meehelpen om Ellis een goede start te geven. “Daarnaast blijven alle huidige producten gewoon in het assortiment”, verzekert de nieuwe eigenaresse. “Dat is voor veel mensen belangrijk. De productgroepen zullen wel worden uitgebreid en de winkel krijgt een andere indeling

Familiebedrijf
Dierenspeciaalzaak Van Brussel was een echt familiebedrijf. Iwan nam de zaak over van zijn vader en runde het jarenlang met zijn vrouw Ineke en de rest van het gezin. De familiaire sfeer zal niet verdwijnen. Ellis: “Mijn ouders en vriend gaan meehelpen in de winkel. Ons mam hielp ook in Nistelrode al mee in de winkel en ons pap gaat hier net als in mijn oude zaak het magazijn doen. Mijn vriend zal bestellingen rond gaan brengen.“ De basis blijft dus Roois. Ellis groeide op aan de Hoogstraat en woont nog steeds in Nijnsel. “Nu is iedereen dichtbij!” merkt Ellis op. “De eerste reacties uit mijn omgeving zijn erg positief. Ook mijn ouders krijgen veel leuke reacties de laatste weken.” Ook de vaste klanten in Nistelrode zijn blij voor Ellis. “Ze gunnen het me allemaal. Eén klant is zelfs al in Sint-Oedenrode komen kijken. Leuk toch?!”

“Ik wilde altijd iets met dieren doen”
Toen Ellis een klein meisje was, ontwikkelde ze al snel een liefde voor dieren. Honden, katten, vissen, schildpadden, alle dieren vond ze reuze interessant. Ze struinde zelfs shows af met haar cavia’s. Ellis: “Daar deden mensen ooit lacherig over, maar ik vond dat geweldig. Bovendien leerde ik zo alles over deze dieren.” Nog steeds houdt Ellis cavia’s thuis en lopen er twee bordercollies rond. Na de middelbare school koos Ellis voor een opleiding gericht op dieren en ondernemen. “Ik wilde altijd iets met dieren doen, dus dit was een logische stap. Door deze opleiding, door boeken te lezen en door ervaring kan ik mijn klanten goed adviseren. Goed advies is ontzettend belangrijk. Mensen komen namelijk met allerlei problemen naar de winkel. Ik had eens een klant die het beste voer kocht voor haar hond. Toch kreeg deze uitslag. Ik vroeg ‘eet hij ook brood?’ Dat bleek zo te zijn. Ik adviseerde om daarmee te stoppen en prompt was de uitslag weg.”

Heeft u ook een prangende vraag of wellicht een probleem met uw huisdier? Of bent u gewoon nieuwsgierig geworden naar de nieuwe winkel Totalpetshop? Dan bent u bij familie Van Acht van harte welkom! Vanaf vrijdag 3 januari 13.00 uur gaat de nieuwe dierenzaak aan de Streepenstraat open!