Afbeelding

Het regent prijzen tijdens Kerst indoor springwedstrijd

Roois nieuws
De Kerst indoor springwedstrijd, op tweede Kerstdag bij manege de Pijnhorst in Sint-Oedenrode, is al jaren een traditie. Afgelopen donderdag was het dan ook een komen en gaan van vele ruiters, amazones, supporters en bezoekers. Vele prijzen gingen op deze thuiswedstrijd naar de Rooise Ruiters.

In de eerste rubriek, de klasse B, werd er gestreden om de Wim van de Ven wisselbokaal. Sanny van der Velden en Zenzi reden twee foutloze omlopen, maar helaas noteerde de klok in de barrage één strafseconde voor het overschrijden van de tijd. Ondanks dat was er voor hen een 8ste prijs. De 13e plaats in deze klasse ging ook naar een Rooise Ruiter; namelijk Peter van Gaal en zijn paard Elstar.
Julia Geers en Alexander lieten in de klasse L twee goede omlopen zien. Ze gingen naar huis met een 5e plaats. Op een 6e plaats stond clubgenoot Judith Gilsing-Fernhout met Goofie W. Ook zij wisten tweemaal foutloos te blijven, maar de tijd die zij noteerden in de barrage was net iets langzamer.
Om vijf uur zadelden ongeveer 30 ruiters hun paarden voor de klasse Z. Het was een pittig parcours waar niet veel ruiters tweemaal foutloos bleven. Ondanks dat werden er toch twee mooie prijzen behaald door Bram van Gaal en Anne Jansen. Bram noteerde met Wannebee de snelste tijd op de klok in de barrage, maar de balk op een van de hindernissen bleef jammer genoeg niet liggen, waardoor hij op een 4e plaats eindigde. Ook voor Anne en Zennith viel er een balk in de barrage. Met dit resultaat mochten zij zich op een 6e plaats opstellen.
Marion Merks ging afgelopen weekend naar de springwedstrijd in Berlicum. Daar bracht zij haar paard Dolf uit en wist zich na twee foutloze rondes op een 5e plek te plaatsen.

Klik hier voor de foto's >>