Odisco verliest van Korloo

Afgelopen zondag kwam Korloo 1 het opnemen tegen Odisco 1 in Sint Oedenrode. In de buitencompetitie hebben de ploegen elkaar ook al getroffen. Die wedstrijd eindigde in 10-11 in het voordeel van Korloo en Odisco was er deze keer dan ook op gebrand de punten te pakken.

Het begon goed voor Odisco: Marlon van Heeswijk schoot een vrije bal keurig binnen en zette daarmee de thuisploeg op voorsprong. Odisco creërde in de beginfase goede kansen, maar was in de afronding nog goed genoeg. Verdedigend had Odisco het moeilijk, want Korloo schoot, weliswaar zonder afvang, vijf keer de bal in de korf (1-5). Na een kwartier gespeeld te hebben, begonnen de kansen van Odisco er in te vallen. Myrthe van Heereveld scoorde een korte kans, maar Korloo scoorde weer een afstandschot (2-6). Maré Meijs maakte een mooie doorloopbal, maar Korloo liet de Ollandse dames niet makkelijk dichterbij komen en gooide weer twee keer van afstand de bal door de korf (3-8). Toen was het Jessie Wouters die de bal binnen schoot na een fraai uitgespeelde aanval en Marlon van Heeswijk was de laatste die voor rust scoorde met een doorloopbal (5-8). In de rust was iedereen het er in de kleedkamer van Odisco over eens dat de dames van Odisco zichzelf te kort deden en dat het in de tweede helfy zowel aanvallend als verdedigend beter kon en moest.
Na rust deed Odisco wat het moest doen en zette het de achtervolging in door twee keer te scoren via Anouk de Jong en Marieke van Heeswijk (7-8). Korloo liet Odisco niet langszij komen en maakte een doelpunt (7-9). Lisa Wouters maakte een korte kans, maar ook Korloo wist door de verdediging te komen (8-10). Daarna weer een rake korte kans van Myrthe van Heereveld, maar ook weer een van Korloo (9-11). Lisa Wouters maakte de slotfase erg spannend door het gat 1 te maken, maar daar bleef het bij. Eindstand 10-11. Odisco herpakte zich goed na een matig eerste kwartier, maar kon de door Korloo gedane schade helaas niet meer voor het laatste fluitsignaal herstellen.