Afbeelding

Bijzondere onderscheiding voor Rob Vervoort

Roois nieuws
Afgelopen woensdagmiddag kreeg Rob Vervoort, leerkracht basisonderwijs, zijn cum-laude uitreiking op de Pabo-opleiding in Veghel. Zijn afstudeeropdracht had veel indruk gemaakt op de schoolleiding en alle betrokkenen bij het beoordelen van het onderwerp. Op basisschool Sint Franciscus in Boskant had Rob zijn afstudeeropdracht verbonden aan sociale media onder de noemer “Nieuwe media halen de wereld naar de klas en brengen de klas de wereld in!”

Dit onderwerp heeft hij toen op een bijzondere eigentijdse wijze uitgewerkt en bij zijn afstuderen gepresenteerd. Niet alleen zijn bijzonder onderwerp, maar vooral ook zijn gehele houding als student binnen de opleiding, heeft bij de schoolleiding, bij medestudenten en bij andere betrokkenen veel indruk gemaakt. Vooral daardoor werd Rob bij de uitreiking van zijn diploma op 8 juli jl. zeer verrast door de toekenning van het Onderwijshart. Een lid van Raad van Bestuur van de Fontys droeg deze prijs over als bijzondere beloning voor zijn speciale inzet. Zijn cum-laude onderscheiding is daarop een logisch gevolg.

Rob mag zich met een gerust hart een superstudent van de Pabo noemen, alhoewel voor hem dat niet hoeft. Hij heeft zijn afstudeeropdracht met veel kennis en enthousiasme gecombineerd en daarbij gebruik gemaakt van de moderne ict-middelen en nieuwe media. Hiermee heeft hij een basis gelegd voor belangrijke ontwikkelingen in het hedendaagse onderwijs op de basisschool. “Als een school meer betrokkenheid wil van de leerlingen, dan is het noodzakelijk om vol in te zetten op de nieuwe media”, is zijn uitgangspunt. Momenteel is Rob werkzaam als groepsleerkracht op basisschool Eerschot en heeft hij ook hier al zijn sporen uitgezet om de leerlingen vertrouwd te laten raken met de nieuwe media.
Zijn huidige baan betreft enkele vervangingen, waardoor hij dit hele schooljaar ook een belangrijke rol kan betekenen voor de school. Mogelijk kan hij ook een sterke bijdrage leveren aan deze ontwikkeling voor het basisonderwijs op de scholen in Sint-Oedenrode. Rob vindt het belangrijk om veel ervaring op te doen en verder te kijken om nieuwe media te helpen uitzetten. Zijn modelrol tijdens zijn studieloopbaan op de Pabo is voor Rob Vervoort een sterke basis om kansen te zien en te nemen.