Samen 1111 jaar oud

Roois nieuws
Op 27 december zijn de kinderen van Piet en Martina Vogels samen met hun levensgezellen 1111 oud. Niet dat dit getal iets met carnaval te maken heeft, maar tijdens een feestje enige tijd geleden werd voor de gein een keer geteld of ze samen aan één of ander magisch getal zouden komen. (b.v. 1000 jaar.)

Dat bleek dus al ruim overschreden te zijn en het bleek op 27 december precies 1111 jaar te zijn. Alle kinderen zijn geboren op de Eerschotseweg 104 in Sint Oedenrode. Weliswaar een klein huisje, maar met wat passen en meten was er voor de acht kinderen plus de ouders toch genoeg ruimte. Iets wat in die tijd gebruikelijk was. Geleidelijk aan kreeg ook ieder kind verkering, dus was het bij feestelijk gelegenheden een drukte van jewelste in huis. Na verloop van tijd kwam er weer genoeg ruimte, want alle kinderen trouwden en vonden elders onderdak. Samen kregen zij veertien kinderen en een groot aantal kleinkinderen.
In 1989 is vader Piet overleden en in 2001 moeder Martina. Na haar overlijden is afgesproken om elk jaar ter herinnering bij elkaar te komen en dit gebeurt nu tijdens een etentje op de laatste zondag van september. Hoewel er tegenwoordig veel paren uit elkaar gaan, is dat hier bij niemand het geval en zijn ze allemaal al meer dan 40 jaar getrouwd. Sinds dit jaar zijn er al enkele 50 jaar getrouwd en als alles naar wens verloopt volgt de rest dit goede voorbeeld. Als iedereen in redelijk goede gezondheid blijft, iets wat op deze leeftijden geen vanzelfsprekende zaak is, hopen ze in ieder geval nog lang plezier van elkaar te hebben. Een programma als ‘Familie Diner’ is in deze familie absoluut overbodig. Op 28 december gaan ze met een feestje/etentje de 1111 jaar vieren.