Afbeelding

Harrie Vulders levert sleutel in van ‘tweede huis’

Roois nieuws
Of het hem echt lukt om te stoppen valt nog te bezien, maar Harrie Vulders is duidelijk; “Ik doe hier straks niks meer.” Op Tweede Kerstdag wordt de oer-Nijnselnaar 82 jaar. Voor zichzelf had hij al besloten om op die respectabele leeftijd te stoppen. Dat hebben de andere vrijwilligers van het zalencentrum al eens eerder gehoord. Kan Harrie zomaar ‘afscheid’ nemen van zijn tweede huiskamer?

Het is maandagochtend. Zoals altijd zit Harrie met zijn collega’s aan de koffie in de kleine zaal van de Beckart. Ook vandaag heeft hij zijn speelse blik opgezet en zijn twinkelende ogen meegenomen. Ontspannen vertelt hij over zijn naderende afscheid. De rest vindt het jammer maar begrijpelijk. De dag zou toch een keer komen. Toch weten ze ook wel dat Harrie niet verdwijnt. Hij woont immers aan de andere kant van de straat. “Als hij toch binnen durft te komen sturen we hem weg”, grapt iemand. Harrie weet dat wel te waarderen.

D’n Bouw, oftewel het Antoniushuis. Nijnselse mensen weten nog precies wat het was. De meesten kunnen de exacte plek nog aanwijzen van de voorloper van De Beckart. Harrie zette zich ook toen al in. Stoelen klaarzetten, bardienst, eigenlijk van alles en nog wat regelen. “Ik ben altijd een bezige bij geweest”, zegt Harrie. “In 1961 al haalde ik geld op voor de kerk. Ik ben lid geweest van het schoolbestuur, heb jarenlang de muziekfeesten mee georganiseerd en ik heb ook nog wat met Carnaval.”

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week