Afbeelding

Het eigen dorp als goede doel

Roois nieuws
Claudia van Gorkum is het niet helemaal eens met waar de opbrengst van goede doelen naartoe gaat. “Ik vind het wel erg wat er bijvoorbeeld in Afrika gebeurd, maar kijk eerst eens om je heen. In ons eigen dorp zijn er zoveel mensen die het ook slecht hebben. Dit ligt lang niet altijd aan hen zelf. Zij moeten helaas gebruik maken van de voedselbank en daar zetten wij ons nu voor in.”

Claudia is docent in verschillende dansstijlen bij Sportcentrum van den Oever. Het was vandaar ook niet zo moeilijk om mensen te “ronselen” voor de door haar opgezette actie. Ze hield een dansochtend, waar iedereen voor vijf euro aan kon deelnemen. Het totaalbedrag was voor de voedselbank. “Via mond-tot-mond reclame onder de klanten ging het snel. Maar liefst achtenveertig dansers kwamen opdagen. Zalencentrum de Beurs werd dankzij eigenaar Edwin Gordijn gratis voor ons beschikbaar gesteld.”
Claudia nam op zaterdag 21 december samen met haar dochters Ceri en Ivem plaats op het podium. Naudi, een vriendinnetje van Ceri, mocht ook mee op de voorgrond dansen. Door de vele deelnemers en donaties kon Claudia trots een cheque ter waarde van € 401,05 overhandigen aan de voedselbank.