Ollandia snakt naar winterstop

Onder leiding van scheidsrechter van der Putten trapte Ollandia afgelopen zondag op Sportpark Ekkerzicht af voor haar laatste wedstrijd voor de winterstop tegen een naar later bleek een te sterk Mariahout.

In het eerste 20 min van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Ollandia uiteindelijk het onderspit zou delven. De mannen van Gerard van Zutphen gingen vanaf de 1ste min vol in de aanval, speelde goed en kwamen regelmatig dreigend opzetten richting doel tegenstander. Maar de bal moet dan wel in het netje, en dat gebeurde niet. De acties van de Ollandia spitsen waren niet doeltreffend genoeg om de 0 – 0 stand om te buigen naar een voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Mariahout steeds beter in haar spel en ontspon zich een wedstrijd waarin beide partijen elkaar goed in evenwicht hielden. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld, en met snelle counters proberen ze elkaar te verrassen. In de 40 ste min lukt dat bij Mariahout. Martijn vd Linden is slim weg weggelopen van zijn tegenstander en dat is goed gezien door Roy vd Berk. Zijn pass is op maat en met niemand in zijn buurt weet vd Linden makkelijk te scoren. 0 -1.

Na rust heeft Gerard van Zutphen Carlo Siemons ingebracht voor de geblesseerde Rene Raaijmakers. Carlo Siemons de aanvoerder van Ollandia is na een maandenlange blessure er gelukkig weer bij en speelde een beste 2de helft. Een uiterst gedreven Ollandia begon aan de 2de 45 min. In een vroeg stadium druk zetten was de remedie. Ollandia op volle kracht op jacht naar de gelijkmaker want dat die zou vallen was voor de Ollandia supporters een zekerheidje. Die kansen en mogelijk waren er en kwamen er wel, maar dan moet de bal wel in het netje, en dat gebeurde (weer) niet. Het grote aantal corners die door Ollandia genomen mochten worden zegt iets over het aanvallende spel van de thuisclub. In de laatste min van de wedstrijd countert Mariahout en scoort Roy van de Broek de voor Mariahout bevrijdende treffer 0 – 2. In blessuretijd scoort Mariahout nog 2 x, penalty Martijn van de Linden en Roy van Zutphen zet met een prachtig doelpunt de enigszins geflatteerde uitslag van 0 – 4 op het scorebord.

De redactie van de wedstrijdverslagen wensen bestuur, technische staf, spelers en supporters van Ollandia fijne feestdagen en een sportief, gezond en zorgeloos 2014. Wij zien jullie graag terug bij de wedstrijd op zondag 09.02.014. Ollandia speelt dan thuis tegen SDDL.