Afbeelding

Finale 24ste editie Ollandse biljartkampioenschappen

Roois nieuws
Afgelopen vrijdag werden zowel de finale van de klassen kampioenschappen als het algemene kampioenschap gespeeld in de Dorpsherberg.

Net als in 2012 waren de wedstrijden spannend tot de laatste partij. In de A klasse speelde Gerard v.d. Tillaart (67 caramboles) tegen Michael Toelen (41 car.). Ondanks het goede spel van Gerard, kwam Michael door toedoen van zijn hoge series (7,8 en 9) na 16 beurten als winnaar uit de strijd. In de B klasse kwam Wil Koolen uit tegen Ad v.d. Bergh. Ad ging moeizaam van start terwijl Wil vanaf het begin zijn eigen wedstrijd opbouwde. In de tweede fase van de wedstrijd maakte Ad de meeste caramboles en kwam als winnaar uit de strijd. De partij tussen Rien Kastelijn en Bart v.d. Bergh kreeg in de eindfase een wending. Bart speelde voor zijn doen geen geweldige partij. Rien startte niet goed maar maakte in de eindfase nog elf caramboles en werd uiteindelijk winnaar. Na de klassen kampioenschappen mochten Michael, Ad en Rien zich opmaken voor het algemene kampioenschap. Het werd een spannende ontknoping onder het oog van het enthousiast publiek. De eerste partij werd gespeeld tussen Rien Kastelijn en Michael Toelen. Het werd een spannende partij die Michael in zijn voordeel afsloot in de maximaal toegestane 20 beurten. Rien 4 punten – Michael 6 punten. De tweede partij tussen Ad v.d. Bergh en Rien Kastelijn werd door Ad gewonnen. Rien 6 punten – Ad 8 punten. De laatste partij tussen Michael Toelen en Ad v.d. Bergh moest de beslissing brengen echter met de wetenschap dat Ad in zijn eerste partij al 8 wedstrijdpunten had gehaald. Michael speelde een matige partij. Ad kon zijn vorm van de avond vasthouden en had slechts 14 beurten nodig om de partij te winnen. Michael 5 punten – Ad 10 punten. Daarmee werd Ad onbetwist de terechte kampioen van de 24ste editie van de Ollandse biljartkampioenschappen. De avond werd zoals gebruikelijk in Olland, sfeervol afgesloten. De wedstrijdleiding kan terugzien op een geslaagd toernooi en dankt alle 55 deelnemers voor hun sportieve inzet.
uitslag klassenkampioenschappen
A klasse 1. Michael Toelen. 2. Gerard v.d. Tillaart. B klasse 1. Ad v.d. Bergh. 2. Wil Koolen. C Klasse 1. Rien Kastelijn. 2. Bart v.d.Bergh.
uitslag algemeen kampioenschap
1. Ad v.d. Bergh 18 punten. 2. Michael Toelen 11 punten. 3. Rien Kastelijn 10 punten.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding