Over autisme en vriendschap en een beperkte broer/zus

Roois nieuws
Op woensdag 8 januari 2014 organiseert MEE twee themabijeenkomsten voor mensen met een beperking en hun naasten. Deze keer over vriendschap bij volwassenen met autisme en wat als je broer of zus en beperking heeft. Kies één van de thema’s en meld u aan via www.mee-nob.nl/schuifaanbijMEE (of telefoon 0413 33 47 33). Deelname is gratis. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.00 uur op het kantoor van MEE Noordoost Brabant, Volkelseweg 2 in Uden.

Voor ouders is het vaak moeilijk hun aandacht te verdelen over hun kinderen, als één van die kinderen een ziekte of beperking heeft. Vaak krijgt dit kind automatisch de meeste aandacht. Een broer of zus cijfert zich vaak weg, omdat de ouders al genoeg andere zorgen hebben. In de bijeenkomst ‘Een broer/zus met een beperking’ krijgt u
praktische tips. Bijvoorbeeld over het herkennen van de positie van de broer/zus, het achterhalen van zijn/haar behoefte en het vinden van aansluiting bij de broer/zus.
Bij de bijeenkomst ‘Autisme en vriendschap bij volwassenen’ wordt ingegaan op waarom het moeilijk is vrienden te maken als je autisme hebt en krijgen de aanwezigen tips die kunnen helpen bij het vrienden maken en vrienden blijven.

De eerste woensdagavond van de maand (met uitzondering van vakanties en feestdagen) organiseert MEE ‘Schuif aan bij MEE’. Dit zijn twee themabijeenkomsten die plaatsvinden in kleine groepen. Elke bijeenkomst heeft een ander thema, dat te maken heeft met meedoen met een beperking. Tijdens ‘Schuif aan bij MEE’ informeert een medewerker van MEE Noordoost Brabant u over het gekozen thema. Ook is er ruimte voor uw vragen en het uitwisselen van ervaringen rond het thema met de andere aanwezigen.