Jubileumjaar wordt met trots afgerond

Roois nieuws
Waterschap De Dommel sluit het 150 jarig jubileum vandaag met trots en een heel goed gevoel af. Dit jaar vierde het waterschap zijn 150 jarig jubileum. Al anderhalve eeuw zorg voor schoon, voldoende en veilig water. Het werd geen groot feest maar een medailleregen van 150 medailles aan hele diverse relaties.

Waardering voor relaties
Het vieren van een jubileum kan op verschillende manieren. “We hebben heel bewust voor een kostenefficiënt idee gekozen. In deze tijd past geen groot feest en wilden we juist onze waardering tonen aan samenwerkingsrelaties en niet aan onszelf. We werken dagelijks samen met veel partijen; o.a. boeren, natuurorganisaties, bedrijven, burgers, kinderen en journalisten. Die samenwerking is essentieel om goed werk te leveren. Dit jaar zeggen we hardop: Dank u wel. Dank voor de kennis, kritische inbreng en samenwerking. Samen zorgen we voor water, nu en in de toekomst”, geeft watergraaf Peter Glas aan.

Variatie in medailles
Het was overweldigend om te zien hoe de medaille door de 150 personen vol trots ontvangen werd. Vaak stond er een artikel in de krant en er werd veel over gesproken op Twitter en Facebook. Daarbij spande Frans Kapteijns als ‘twitterkoning’ de kroon. Al deze reacties zorgden bij de medewerkers en bestuursleden van het waterschap ervoor dat ze het hele jaar door steeds weer mensen wisten te benoemen die in aanmerking kwamen voor deze bijzondere medaille. Er waren uiteraard vooraf criteria opgesteld. Zo moest de medaillekandidaat met zijn/haar input een bijdrage leveren aan het waterschapswerk, de inbreng moest innovatief en gedurfd zijn. Dit leverde uiteindelijk een gevarieerde totaallijst op van jeugdbestuursleden tot gedichtenschrijvers, van natuurorganisaties tot bedrijven en van agrariërs tot vrijwilligers. Natuurlijk mogen in deze rij de eigen medewerkers en bestuursleden niet ontbreken. Dagelijks werken ze met veel gedrevenheid aan waterbeheer in Midden-Brabant. Symbolisch ontvingen alle medewerkers en bestuursleden samen 1 medaille. Peter: “Als ik terug kijk op dit bijzondere jaar geeft me dat een goed gevoel. We hebben ons neergezet midden in de maatschappij, zichtbaar voor vele diverse groepen. Op deze manier hebben we ons werk, want daar draait het allemaal om, op een laagdrempelige manier laten zien”.

Water voor iedereen
De 150ste medaille werd vandaag uitgereikt. Hiermee is een einde gekomen aan het 150-jarig jubileum. Er wordt een (digitaal) jubileumjaarboek gemaakt met daarin alle partners en hoogtepunten uit 2013. Toen, nu en in de toekomst zorgen we, samen met anderen, voor schoon, voldoende en veilig oppervlaktewater.