Afbeelding

Thema-avond ‘bijzondere kinderen’

Roois nieuws
Onze Steunpunten Vrijwilligerswerk hebben zich voorgenomen om tweemaal per jaar een thema-avond te organiseren. De laatste avond ging over de collectieve vrijwilligersverzekering. Meer dan 100 personen lieten zich informeren over dit onderwerp.

Deze keer nodigen wij u uit om deel te nemen aan een thema-avond over ‘bijzondere kinderen’.
We werden op het idee gebracht door een sportvereniging, die aandacht vroeg voor kinderen die met een zogenaamd ‘rugzakje’ komen en bijvoorbeeld ADHD hebben. Wij hebben besloten om te spreken over ‘bijzondere kinderen’. Trainers en begeleiders van verenigingen en stagebieders doen hun uiterste best om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Er is behoefte aan informatie over hoe met sommige situaties om te gaan en welke handvatten er zijn om de lessen nog beter te laten verlopen. Er is een concrete vraag: zou het mogelijk zijn een informatieavond te organiseren voor onze trainers en mogelijk ook trainers van andere verenigingen?

Het is van belang dat iedereen kan deelnemen aan maatschappelijke activiteiten, of dat nu bij een sportvereniging, bij scouting of anderszins is. Uitleg over waarom mensen op een bepaalde manier reageren kan ertoe bijdragen dat organisaties daarmee beter kunnen omgaan.

Wij geven daarom graag gehoor aan deze oproep en nodigen u uit om aanwezig te zijn bij deze thema-avond op donderdag 30 januari 2014 van 19.30 tot 21.30 uur in Odendael, Odendael 3 in Sint-Oedenrode. Op deze avond zullen deskundigen van Labyrintzorg en MEE aanwezig zijn, die uitleg geven over diverse vormen van ‘probleemgedrag’ en wat dat voor u én voor het betreffende kind betekent. Daarnaast geven zij u tips en handvatten over het omgaan met deze kinderen.

Om een idee te hebben van hoeveel mensen we mogen verwachten, verzoeken wij u om u vooraf aan te melden. Graag vernemen wij van u:
1. De naam van uw organisatie
2. Het aantal personen dat aanwezig zal zijn
3. De namen van die personen
4. Contactgegevens van uw organisatie
5.Vragen en aandachtspunten waarvan u vindt dat deze zeker aan bod moeten komen op deze avond
Wij zien uw aanmeldingen en eventuele vragen graag tegemoet o.v.v. ‘Bijzondere kinderen’.
U kunt reageren per post, telefonisch of per mail.