Stichting Hospice Sint-Oedenrode opgericht

Roois nieuws
Een paar enthousiaste Rooienaren hebben gezamenlijk de Stichting Hospice Sint-Oedenrode opgericht. De officiële oprichting vindt plaats op donderdag 19 december en wel door notaris Albert Grimbel du Bois, die belangeloos zijn medewerking verleent.

Aan de oprichting ging een jaar vooraf van onderzoeken van de mogelijkheden. Een hospice biedt onderdak en verzorging aan mensen die nog maximaal drie maanden te leven hebben en die thuis niet verzorgd kunnen worden. In een huiselijke sfeer staan de gast en de naasten centraal. De eigen huisarts, verpleegkundigen en voor dit doel opgeleide vrijwilligers, die 24 uur per dag klaar staan, begeleiden de bewoners.

De eerste zorg voor de initiatiefnemers is het vinden van een geschikte locatie. Als die gevonden is, smeden ze verdere plannen en gaan op zoek naar vrijwilligers en geld. Want een hospice krijgt niet genoeg subsidie om daarop te draaien, nog afgezien van de financiering van de investeringen. De Rooise huisartsen en de Lions Club Sint-Oedenrode hebben de Stichting van een eerste startkapitaal voorzien ter dekking van de aanloopkosten.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit Maurice van Osch, huisarts, voorzitter. John ten Ham, apotheker, secretaris. Piet van der Putten, registeraccountant, penningmeester en Ronald van der Endt, huisarts, lid.
Het bestuur wordt bijgestaan door mevrouw Saskia Martens, directeur bedrijfsmanagement bij onze lokale Rabobank.

Wie nu al wil reageren kan een e-mail sturen naar info@hospice-sintoedenrode.nl