Afbeelding

Rooi kwist massaal op 28 december

Roois nieuws
De eerste editie van De Rooise Kwis lijkt op voorhand een groot succes te worden. Met nog enkele dagen tot de inschrijftermijn sluit hebben zich al 78 teams ingeschreven.

De organisatie van De Rooise Kwis is druk doende met het selecteren van de vragen en de opmaak van het quizboek. Vragen voor jong en oud, actueel en “uit de oude doos”, niet te gemakkelijk op te zoeken, voldoende vragen over Rooi en uiteraard ook de kerkdorpen. Voordat een vraag een plekje krijgt in De Rooise Kwis moet deze aan strenge criteria voldoen om tot een goede en leuke quiz te komen voor alle deelnemers. De exacte inhoud van De Rooise Kwis zal tot zaterdag 28 december 18:00uur een goed bewaard geheim blijven!

Alle categorieën bekend
Het enige wat de organisatie vooraf prijsgeeft zijn de categorieën van de vragen. “Algemene kennis”, “Dès de praot”, “Den kèrrèk en den torre”, “Sport en Spel”, “Un end keuren”, “Mooi Rooi”, “Dès ginne Rooise”, “Muziek”, “Kunde” en “Tét zat”. waren de tien categorieën die al bekend gemaakt waren. De laatste twee categorieën die in de quiz opgenomen zijn, zijn “Dè war toen” en tot slot wordt er een “Geheime expeditie” opgenomen in de quiz. De elf reguliere categorieën bestaan uit elk 10 vragen. De geheime expeditie behelst dat elk team op een bepaald tijdstip, 1 persoon naar keuze naar een geheime locatie moet sturen om hier vragen te beantwoorden. Wie, waar en het tijdstip blijft natuurlijk nog geheim.

Goede doelen
Elk deelnemend team aan De Rooise Kwis speelt voor een goed doel naar keuze. Er wordt een mooi geldbedrag beschikbaar gesteld voor het goede doel van het winnende team. Dit doel dient een Roois karakter te hebben of een hele sterke connectie met Rooi te hebben. Diverse teams hebben nog geen keuze gemaakt voor welk goed doel zij gaan spelen. Bent u betrokken bij een non-profit organisatie en kunt u nog wel wat financiële steun gebruiken? Geef dit dan door aan de organisatie van De Rooise Kwis. Alle goede doelen zullen ter inspiratie voorgedragen worden aan de “zoekende” teams.

Inschrijven
Inschrijven voor De Rooise Kwis nog tot en met zondag 22 december via www.derooisekwis.nl . Inschrijfgeld bedraagt €15,- per team. Stel jouw team van vrienden, familie, kennissen, collega’s enz. samen en schrijf je in. Een team mag uit een onbeperkt aantal personen bestaan, maar tussen 5 en 15 personen werkt het best. De prijsuitreiking van De Rooise Kwis vindt plaats op zaterdag 18 januari in Zalencentrum De Beurs.