Afbeelding

CDA wil herbouw Koeveringse Molen realiseren

Roois nieuws
CDA Rooi, CDA Schijndel en CDA Veghel zijn hun samenwerking goed begonnen. Vooruitlopend op de besluitvorming aanstaande donderdag 19 december in de gemeenteraden van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel zijn de drie lokale fracties van het CDA bijeen gekomen.

De bijeenkomst vond plaats in Eerde in zaal ’t Hooghuis, waar tot 1 mei 1966 de gemeentegrens dwars doorheen liep. Deze bijeenkomst was de eerste na het formele besluit van de drie gemeenteraden op 28 november jl. om het voornemen tot fusie van de drie gemeenten nader te onderzoeken en uit te werken. De bijeenkomst stond in het teken van een nadere kennismaking, maar er was ook werk aan de winkel.
Zo diende de behandeling van het raadsvoorstel te worden voorbereid dat aanstaande donderdag op de agenda van alle drie de gemeenten staat, namelijk het Plan van Aanpak ‘Voornemen tot gemeentelijke herindeling Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel’. Tijdens deze voorbereiding ontstond het idee om symbolisch op de uiterste datum waarop de fusie een feit zou moeten zijn, het einde van het "drielandenpunt" te vieren met de realisatie van de herbouw van de Koeveringse Molen. “Stichting Koeveringse Molen” ijvert al jaren voor herbouw en is inmiddels vergevorderd met het werven van de noodzakelijke fondsen.
Door de drie gemeenten te vragen dit project te ondersteunen wordt, zo redeneren de drie CDA fracties, meteen het positieve effect van de voorgenomen fusie tastbaar en de laatste definitieve duw gegeven in dit voor alle drie de gemeenten zo belangrijk project. Voor vragen kunt u de website www.koeveringsemolen.nl raadplegen of zich wenden tot de fractieleiders van CDA Veghel (Frans Zegers), CDA Schijndel (Betty van den Oetelaar) en CDA Rooi (Rien Verhagen).